Αγωνιστικό ραντεβού του κλάδου μαζί με άλλα συνδικάτα το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12:00 στο Περιστέρι, Πλ.Δημαρχείου

FacebookTwitterGoogle+Share

Το παράρτημα Δυτικών  Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων συμμετέχει στο κάλεσμα του  Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

στη συγκέντρωση μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων

 στο Αττικόν.

Το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12.00 στο Περιστέρι, Πλ.Δημαρχείου.

Ένας γεμάτος χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ιδιαίτερα στις γειτονιές, το αυστηρό lockdown που επέβαλε στο λαό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν πήρε μέτρα στους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που αυξάνεται το ιικό φορτίο. Δεν ενίσχυσε τα ΜΜΜ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, δημιουργία νέων ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει πλούσια δωράκια σε ιδιωτικές κλινικές,  αντί να τις επιτάξει χωρίς αποζημίωση και να τις εντάξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Oι παραπάνω επιλογές της κυβέρνησης είναι συνειδητές, γιατί έχουν κριτήριο το κέρδος των λίγων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού.

Γι’ αυτό χρησιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκρατία ώστε να κρύψει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στο λαό μας. Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Μας εξοργίζει αφάνταστα που η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία αλλά επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συνθήκες ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας συνολικότερα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, οικονομική στήριξη για τους ανέργους, εισόδημα για όλους.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή
  • ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ & ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    ΤΗΛ  6955 977975