Όχι στο Συνέδριο παρωδία!

FacebookTwitterGoogle+Share

Όχι στο Συνέδριο- παρωδία
Η κυβέρνηση και οι εργοδότες δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα σωματεία.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά την Τρίτη 25/2 στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής στις 8 π.μ., ώστε με την παρουσία μας να καταδικάσουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, να πραγματοποιήσει συνέδριο παρωδία μιας μέρας, συνέδριο με τη παρουσία της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Να απαιτήσουμε πραγματικό συνέδριο που θα γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα δυναμώσει το εργατικό κίνημα, πού πρέπει στοχεύουν οι αγώνες μας, πώς θα απαντήσουμε αποτελεσματικά απέναντι στα νέα μέτρα που έρχονται , όπως το νέο χτύπημα τη κοινωνική ασφάλιση , τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις , ακόμα και στο δικαίωμα να διαδηλώνουμε.

Εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, στον επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία , που παλεύουμε αυτό το διάστημα για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης στα Ξενοδοχεία, για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης στον επισιτισμό, έχουμε λόγο, να καταδικάσουμε το διορισμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ , που νύχτα υπέγραψε με τους Βιομήχανους και τον ΣΕΤΕ, το πάγωμα των μισθών στα 650 ευρώ, διατηρώντας την ίδια απαράδεκτη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ, οι εργοδότες και οι παρατάξεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που τους στηρίζουν έχουν συμμαχήσει για να υλοποιείται στο ακέραιο η πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στηρίζουν όλοι μαζί, όλους τους νόμους , παλιούς και νέους , μνημονιακούς και μη , που επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα δουλεμπορικά γραφεία , τις μαζικές απολύσεις , τα 7ήμερα, τους μισθούς πείνας.

Κάθε σωματείο , κάθε συνδικαλιστής που θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων πρέπει να καταδικάσει τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για όλα αυτά.
Που σε αποκορύφωμα, με κάθε βρώμικο μέσο υπονόμευσε την απεργία στις 18/2 ενάντια στο νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.

Κάθε συνάδελφος στο κλάδο πρέπει να καταδικάσει την τοποθέτηση της ΓΣΕΕ που λέει ότι «δεν έγινε και τίποτα με το νέο ασφαλιστικό» όταν με βάση αυτό το νόμο οι εργαζόμενοι του κλάδου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν με ελαστική και εποχική απασχόληση πρέπει να δουλέψουν 60 χρόνια για να καταφέρουν να πάρουν κάτι παραπάνω από 384 ευρώ. Όταν οι διανομείς , οι μάγειρες , οι καμαριέρες, οι σερβιτόροι πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 και να παρακαλάνε να μην ανέβει το προσδόκιμο ζωής.

Που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να περάσουν τους νόμους που εμποδίζουν το δικαίωμα στην απεργία, για το νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα όσον αφορά τον περιορισμό των διαδηλώσεων με την αστυνομία να αποφασίζει ποιες είναι νόμιμες και ποιες όχι.

Η κυβέρνηση , οι εργοδότες και η ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ θέλουν ακόμα και με τη φυσική τους παρουσία να διασφαλίσουν ότι τα σωματεία θα αποδεχτούν τη πολιτική τους. Θέλουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων ώστε να περάσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα , για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς τους.

Για αυτό το λόγο έχουν λυσσάξει το τελευταίο διάστημα ,πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, με στόχο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που παλεύουν και οργανώνουν τον αγώνα σε κάθε κλάδο κόντρα στα κέρδη και τη πολιτική τους.

Για αυτό επιτέθηκαν με άθλιες τακτικές , στους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που στις 18 Φλεβάρη, έκαναν το βήμα και απέργησαν με αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που μας στέλνει από τη δουλειά κατευθείαν στο τάφο.

Καλούμε το κάθε σωματείο του κλάδου και τον κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσει τη παρουσία της κυβέρνησης και τη αστυνομίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δεν έχουν καμιά δουλειά κυβέρνηση και εργοδότες μέσα στα Συνδικάτα και στα συνέδριά τους. Να απαιτήσουμε με τη μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση της Τρίτης να πεταχτούν έξω όλοι οι εργοδότες και εκπρόσωποι τους , οι μηχανισμοί τους ,μέσα από τα σωματεία.

Να γίνει συνέδριο εργατικό με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα μέσα σε κάθε κλάδο , τα αιτήματα και το πλαίσιο του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 25/2 ,
8 π.μ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ