ΟΛΟΙ στην απεργία 14 Νοέμβρη – Σωματείο εργαζομένων ξενοδοχείου Stanley

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ STANLEY

16 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το Σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήρε απόφαση να συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Νοέμβρη 2018, όπως και να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους στο STANLEY να πάρουν μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του κλαδικού Συνδικάτου στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 16:00. Γιατί είναι ανάγκη σήμερα να δράσουμε ενωμένοι και οργανωμένοι αποφασισμένοι σαν κλάδος ενάντια στην αντεργατική πολιτική Κυβέρνηση και εργοδοσίας.
Μπορεί βέβαια τώρα μπροστά στην προεκλογική περίοδο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να μας τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» αλλά και όλα αυτά να δώσουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν το «μαύρο» από τις ζωές μας. Ουσιαστικά το μόνο που θα κάνουν είναι να μας τα παίρνουν ο ένας από την αριστερή και ο άλλος από την δεξιά τσέπη. Αλλά ποιος να τους πιστέψει πια, όταν ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο ενώ πρόσφατα καταψήφισαν την πρόταση που κάναμε στη Βουλή 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις για αυξήσεις του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ;
Όταν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συμβάσεις εργασίας με το 2ο μνημόνιο με τον Νόμο Βρούτση, έρχεται τώρα ο ΣΥΡIZA – ΑΝΕΛ να ξαναψηφίσει μαζί τους τον ίδιο νόμο με την Αχτσιόγλου που λέει ότι ο εκάστοτε υπουργός θα κανονίζει τον κατώτερο μισθό με μια επιτροπή απ’το σινάφι του δηλαδή στην λογική: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».
Ακόμη η κυβέρνηση με την ξεπουλημένη ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου, πανηγυρίζουν ότι τάχα έχει γίνει υποχρεωτική η κλαδική μας σύμβαση και μερικοί συνάδελφοι περιμένουν να δουν αυξήσεις στους μισθούς . Όμως όλα αυτά είναι μια ακόμη ΑΠΑΤΗ !
– Γιατί δεν λένε ότι αυτή η σύμβαση που υπόγραψαν είναι συνέχεια της 12% μείωσης από το 2012 και θα δώσει 1% αύξηση ψίχουλα την 1/1/19.
– Δεν λένε ότι αυτή η κατάπτυστη σύμβαση υπογράφηκε με απλήρωτα 10ωρα χωρίς ρεπό που τα ταξικά σωματεία δεν επιτρέψαμε να εφαρμοστεί.
– Δεν λένε ότι έχουν καταργήσει το βαρύ – ανθυγιεινό από τις καμαριέρες, σερβιτόρους, μαγείρους.
– Δεν λένε ότι μείωσαν 30% το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων αφού προηγουμένως διέλυσαν το ταμείο μας (ΤΑΞΥ σε ΤΑΠΙΤ) χειροτερεύοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τους εργαζόμενους του κλάδου όπως βέβαια και για όλους τους εργαζόμενους (Το ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ μετά ΠΕΔΥ τώρα ΤΟΜΥ).
– Δεν λένε τίποτα για τα δουλεμπορικά γραφεία που επιτρέπει να δουλεύουν εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία με 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις .
– Δεν λένε ούτε άχνα για τις συμβάσεις 5 ταχυτήτων που διαιρούν τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία όπως και εδώ στο STANLEY σε εργαζόμενους αορίστου, ορισμένου, εξτρά , με διαλείπουσα χωρίς δικαιώματα, με τελικό στόχο αν δεν αντιδράσουμε να γίνουν πλειοψηφία σε κάθε ξενοδοχείο. Όσο για τους συναδέλφους εργαζόμενους μαθητές ουσιαστικά η πρακτική πάει περίπατο όταν δουλεύουν κανονικά 8ωρα σκληρά εργαζόμενοι.
– Δεν λένε τίποτα για τους 700 περίπου μνημονικούς νόμους μόνιμης λιτότητας έως το 2060 που θα δυναστεύσουν τις ζωές μας.
Όσο για τις συντάξεις των γονιών μας, των παππούδων μας, που όλα αυτά τα χρόνια τις έχουν κατακρεουργήσει παράνομα μας ζητάνε να πανηγυρίσουμε αν «καταφέρουν» να μην τις κόψουν.
Με όλα αυτά φτιάχνουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα για να γεμίζουν τα «σεντούκια» (με παροχές, φοροαπαλλαγές, επενδυτικά δάνεια κ.α) τους ξενοδόχους, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και εμείς να δουλεύουμε (πολλοί από εμάς και 2 δουλειές)στα εργασιακά κάτεργα , χωρίς δικαιώματα γυρνώντας την ανθρωπότητα στον μεσαίωνα .
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας όχι για τα κέρδη των λίγων
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Για να απαιτήσουμε :
• Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ.
• Επαναφορά του εφάπαξ και επέκτασή του σε όλο τον κλάδο.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.