- Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη για τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων
- 1η ΜΑΗ 2026 - ΑΠΕΡΓΙΑ: Καμιά θυσία για τον πόλεμο & τα κέρδη τους - Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή - Όλοι & όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις10:30 στο Σύνταγμα
- Σωματείο Athens Marriott: Καταγγελία για τις απολύσεις στα KFC - ΔΕΝ θα περάσουν! Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει!
- Άρθρο του Γ. Στεφανάκη για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απρίλη
- Saint George Lycabettus: 5 αστέρια στην ομηρία των συμβάσεων και τις διώξεις για συνδικαλιστική δράση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Άλλη μία σεζόν έχει ξεκινήσει, ακόμα πιο «δυνατή», με τις αφίξεις να φτάνουν στους 25 εκ. τουρίστες, και η πολυεθνική εταιρεία SELECT SERVICE PARTNER, που δραστηριοποιείται, πέρα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε εκατοντάδες αεροδρόμια και σταθμούς μεταβίβασης του κόσμου, για μία ακόμη χρονιά αυξάνει τη κερδοφορία της, επιβάλλοντας άθλιες εργασιακές συνθήκες, για τους εργαζόμενους. Με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, από πέρυσι μέχρι φέτος έχει αυξήσει τα κέρδη της κατά 20 με 30%.
Είναι γενικευμένη πλέον τακτική να μη πληρώνονται άδειες, υπερωρίες, δουλεμένα ρεπό, ενώ οι εργαζόμενοι αμείβονται με πενιχρούς μισθούς των 500-600 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι μέσα σε μια ακόμα πιο δυνατή σεζόν από πέρυσι το προσωπικό που καλείτε να βγάλει τη δουλειά είναι λιγότερο!! Σαν να μη τους έφταναν όλα αυτά για να αυξάνουν τα κέρδη τους ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, παρουσιάζουν ελλείμματα ταμείου που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι χωρίς να τηρείται η απαραίτητη διαδικασία επιβεβαίωσης, τα ταμειακά Χ και Ζ.
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η κερδοφορία και η ανάπτυξη της επιχείρησης, είτε σε νέες χώρες , είτε σε ανακαινίσεις και νέα καταστήματα, χτίζεται πάνω στη σκληρή και απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων.
Αυτή η ανάπτυξη της επιχείρησης έχει αξιοποιήσει στο έπακρο το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο, που μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της ΕΕ , που τις ονόμασαν μνημόνια. Η τακτική αυτή είναι γενικευμένο φαινόμενο στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξενοδοχείο Athens Ledra, όπου με 80% πληρότητα, στην αρχή του καλοκαιριού, έκλεισε, αφήνοντας τους 230 απλήρωτους εργαζόμενους στο δρόμο.
Συνάδελφοι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε κάνει πολλές θυσίες, στο όνομα της κρίσης και στην απειλή να μην κλείσει η εταιρεία, να μη μειωθούν τα κέρδη της, όπως έλεγαν παλιότερα και σε αυτή την εταιρεία. Το αποτέλεσμα: την κρίση εμείς την πληρώνουμε και η ανάπτυξη χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας και την εντατικοποίηση.
Χρειάζεται τώρα εμείς να βάλουμε ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση και να παλέψουμε μαζί με το Συνδικάτο, όχι ο καθένας μόνος του αλλά οργανωμένα, για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Να παλέψουμε για :
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα πόστα
• Άμεση καταβολή υπερωριών, δεδουλευμένων, ρεπό
• Να δοθούν και να πληρωθούν οι χρωστούμενες άδειες
• Όλοι οι εργαζόμενοι να απασχολούνται σύμφωνα με την ειδικότητά τους σε συγκεκριμένα πόστα
• Να δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου σε pdf:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΛΕΚΤ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ