Ανοίγουν…

FacebookTwitterGoogle+Share

9 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Κρίση-κρίση, αλλά νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στην πρωτεύουσα που φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω της την τελευταία τριετία, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Τουλάχιστον εννέα πολυτελείς μονάδες, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγουν το επόμενο διάστημα.

Το ξενοδοχείο Domotel Kastri σε κτίριο ιδιοκτησίας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, μπορεί και να ξενκίνησε τη λειτουργία του, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Πρόκειται για ξενοδοχείο 5 αστέρων και θα είναι στη διαχείριση του ξενοδοχειακού ομίλου της Domotel για 15 χρόνια.

Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 επί της οδού Μητροπόλεως σε κτιριακό συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενοικιάσθηκε κατόπιν διαγωνισμού για 35 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης της μισθωτικής σύμβασης για ακόμη 15 χρόνια από την εταιρεία Αγία Δύναμις Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ξενοδοχειακού ομίλου Ηλέκτρα. Το  ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 220 δωματίων.

Επίσης, επί της οδού Μητροπόλεως αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη μία ξενοδοχειακή μονάδα σε κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας του ομίλου Χυτήρογλου. Με την αναδιαμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος, το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη.

Στο Κολωνάκι αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ξενοδοχεία. Το πρώτο επί της οδού Βαλαωρίτου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που λειτουργούσε έως τον Ιούνιο το ξενοδοχείο Athens Lycabettus. Το δεύτερο δυναμικότητας 39 δωματίων στο Κολωνάκι από τη ξενοδοχειακή αλυσίδα Coco – Mat Hotels and Resorts Worldwide.

Τους πρώτους μήνες του 2016 αναμένεται η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων επί της πλατείας Ομονοίας όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ξενοδοχείο Fashion House Hotel και λίγα μέτρα πιο κάτω, προς την οδό Πειραιώς και συγκεκριμένα επί των οδών Γερανίου 24 και Αναξαγόρα 10, ένα οκταώροφο κτίριο εργαστηρίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας Caprise A.E., θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αδειοδοτικές διαδικασίες με στόχο τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 400 κλινών, περιλαμβανομένου ξενοδοχείου 5 αστέρων, στα Αστέρια Γλυφάδας, από εταιρεία του ομίλου Παπαθεοχάρη, που έχει μισθώσει τη σχετική έκταση από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Τώρα, αν ρωτήσει κανείς πώς αυτή η ανάπτυξη συμβαδίζει με τη χειροτέρευση της ζωής του ξενοδοχοϋπάλληλου…

…ή αφελής είναι, ή ζει σε άλλο πλανήτη!