24ωρη Απεργία στο ξενοδοχείο MELIA ATHENS

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου MELIA ATHENS, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, κήρυξε για σήμερα Παρασκευή 26 Ιούνη 2015, 24ωρη απεργία με αιτήματα:

  1. Την άμεση πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε όσα τμήματα υπάρχει εντατικοποίηση, όπως στο service, στην κουζίνα, στα πλυντήρια, στην αποθήκη.

2. Την πρόσληψη των συναδελφισσών καμαριέρων που σήμερα είναι εργαζόμενες στο δουλεμπορικό συνεργείο, προκειμένου να ισχύσουν οι ίδιοι όροι αμοιβής κι εργασίας που ισχύουν για τις εργαζόμενες καμαριέρες που ανήκουν στο προσωπικό ξενοδοχείου.

3. Την έναρξη διαπραγματεύσεων με την εταιρεία με σκοπό την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα επαναφέρει τους μισθούς που είχαν οι εργαζόμενοι πριν από τον Ιούλη του 2012.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους, με την εκρηκτική αύξηση του τουρισμού και του όγκου δουλειάς που αναλογεί στον καθένα από και σε όλους συνολικά, έχει επιφέρει μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς και πολυαπασχόληση.

Η εργοδοσία, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό συνεχίζει να προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων ημερών, αλλά και συναδέλφους από δουλεμπορικά συνεργεία, οι οποίοι μάλιστα είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτούς τους συνάδελφους δεν εφαρμόζεται ούτε η εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα να μην ισχύουν οι όροι αμοιβής κι εργασίας που ισχύουν για όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Ταυτόχρονα κι ενώ τα έσοδα του ξενοδοχείου έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2012, όταν και μειώθηκαν κατά 15% οι μισθοί των εργαζομένων, η πολυεθνική εργοδοσία δεν έχει ποτέ απαντήσει θετικά στο αίτημα του Σωματείου να υπογραφεί μεταξύ επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα αποκαταστήσει τους μισθούς στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, γιατί δεν πάει άλλο, ζητώντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του κλάδου, γιατί -όπως λένε- όσο τα προβλήματα θα είναι κοινά για όλους, κοινή θα είναι και η λύση τους.