Κινητοποίηση στα καταστήματα της πολυεθνικής «McDonald’s»

FacebookTwitterGoogle+Share

Κινητοποίηση στο κατάστημα της πολυεθνικής «McDonald’s» στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 15 Απρίλη στις 10 το πρωί η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς αλληλεγγύης στην απεργιακή κινητοποίηση των Αμερικανών εργαζομένων στα καταστήματα fast-food, στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες για την κατοχύρωση κατώτατου βασικού μισθού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «McDonald’s» ζητούν αύξηση του ωρομισθίου, με κατοχύρωσή του σε εθνικό επίπεδο, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Σε ανακοίνωσή τους η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής αναφέρουν: «Κάθε χώρα στον καπιταλισμό έχει δυο πρόσωπα. Το ένα του πλούτου και της χλιδής, μια χούφτα ανθρώπων που ζει εκμεταλλευόμενη τη δουλειά της πλειοψηφίας. Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε κάθε χώρα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μισθούς πείνας. Ακόμη και οι εργαζόμενοι που σιτίζουν καθημερινά χιλιάδες κόσμου, όπως οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής «McDonald’s», δυσκολεύονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Ο αγώνας κάθε εργαζόμενου για ζωή, δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Και στην Ελλάδα σήμερα διεκδικούμε κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις παντού και άμεση επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Από την Ελλάδα και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού -Ξενοδοχείων Αττικής, η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας μας, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που σήμερα κινητοποιούνται στις ΗΠΑ για την κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους».

[wpdevart_youtube]GLfrK8WonHU[/wpdevart_youtube]