Συνάντηση Κουντουρά-ΣΕΤΕ

FacebookTwitterGoogle+Share

Σα να μην πέρασε μια μέρα!

Αισιόδοξη ότι το 2015 θα εξελιχθεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος θα συνεχίσει να ενισχύει τα έσοδα του κράτους, την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πέμπτη.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε  σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα,  συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ και οι πρόεδροι των Πανελλήνιων Κλαδικών Ενώσεων μελών του Συνδέσμου, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΕΤΕ και αναπτύχθηκαν θέματα προτεραιότητας για την τουριστική περίοδο του 2015 και στρατηγικές προτάσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.
Η υπουργός υποστήριξε ότι την επόμενη τετραετία, ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε «ατμομηχανή» ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (Σ.Σ. τί έκπληξη…), με ανταπόδοση σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με επίκεντρο τον άνθρωπο (Σ.Σ. ποιος αμφέβαλε ότι και οι ξενοδόχοι είναι άνθρωποι;;;;) . Εστίασε στο γεγονός ότι ο τουρισμός θα ενισχυθεί περαιτέρω, μέσα από την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και υπογράμμισε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να επιδιωχθούν λύσεις σε χρόνιες αγκυλώσεις, που για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο μεταφράζεται σε φοροαπαλλαγές και τζάμπα εργατικό δυναμικό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης υπενθύμισε ότι αυτό που έκανε το 2014 πραγματικά «χρυσό» για τον ελληνικό τουρισμό, ήταν η προσπάθεια όλου του τουριστικού κόσμου, εργαζόμενων και επιχειρηματιών, ενωμένων με κοινό όραμα (sic!!!), συγκεκριμένο πρόγραμμα και σκληρή δουλειά (Σ.Σ. προφανώς από τους εργαζόμενους), να αναδείξουν και να καθιερώσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Πρόσθεσε, ότι σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας του τουρισμού, με εκφραστή τον ΣΕΤΕ, παραμένει στη διάθεση της υπουργού ώστε από κοινού να εργαστούν προς της επίτευξη των στόχων της εθνικής τουριστικής ανάπτυξης (Τί πρωτοτυπία!!).  Ενημέρωσε επίσης, ότι το 2015 θα είναι η χρονιά που ο ΣΕΤΕ θα επιδιώξει την ανάδειξη προορισμών οι οποίοι είναι λιγότερο γνωστοί, ενώ θα συνεργαστεί με τις τοπικές κοινωνίες, με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον μικρό επιχειρηματία, τον έμπορο, των ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης, ο οποίος έχει μόνο να κερδίσει από την καλή πορεία του τουρισμού.
Ε, λοιπόν μετά από όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πλέον πλέει ένας νέος «αριστερός άνεμος» και στον Ελληνικό τουρισμό.
Συνάδελφοι, προσοχή μην …πουντιάσουμε!