Απαράδεκτη η απόφαση για φυλάκιση στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και εντελώς αβάσιμη απόφαση που πήρε η πρόεδρος του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος του Θανάση Φωτόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου  Χάρτου για δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στη προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, διακαής πόθος όλων των εργοδοτών.

Η δίωξη ήταν εκδικητική, συνδικαλιστική και τελικά δικάστηκε το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η ταξική τους δικαιοσύνη, και τέτοια απάντηση χρειάζεται να πάρουν, ταξική με κλιμάκωση των αγώνων ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση που απέργησαν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ