Πάρτε πίσω τις απολύσεις: Όλοι στην κινητοποίηση στο Grand Hyatt στις 29/12 στις 12:00

FacebookTwitterGoogle+Share

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ GRAND HYATT ATHENS

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND HAYATT ATHENS (Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 115) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/12 ΣΤΙΣ 12:00

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι,

Η διεύθυνση του GRAND HYATT ATHENS του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, συνεχίζει να κρατά απαράδεκτη στάση και πρακτικές απέναντι σε συναδέλφους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Αφού ξεκίνησε την επίθεση απολύοντας τους συναδέλφους μας που απασχολούνταν μέσω των εργολαβικών – δουλεμπορικών γραφείων SCLEAN MIKE και AKTIV CLEANING SERVISES που δραστηριοποιούνται στο ξενοδοχείο αλλά και με την απόλυση μόνιμου συναδέλφου χωρίς κανένα απολύτως λόγο, επιχειρεί πλέον να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, σε όποιον εργαζόμενο τολμά να βγάζει κουβέντα ή να έρχεται σε επαφή με το Συνδικάτο του.

Η εργοδοσία του GRAND HYATT ATHENS με τον τρόπο αυτό, επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους που όλο αυτό το διάστημα υπομένουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο ξενοδοχείο και μπροστά στον κίνδυνο να ξεσπάσει η αγανάκτηση και η οργή των συναδέλφων μας. Δεν θέλουν το Συνδικάτο στα πόδια τους, δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να μιλάνε και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.

Η εργοδοσία του Grand Hyatt Athens, προσπαθεί να αποκόψει τους εργαζόμενους από το Συνδικάτο φτάνοντας στο σημείο να απολύει εκλεγμένη συνδικαλίστρια που εργαζόταν στο εργολαβικό συνεργείο και σα να μην έφτανε αυτό, να προσπαθεί να αποτρέψει ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων να κάνουν μια απλή ενημέρωση στον χώρο του ξενοδοχείου και να μοιράσουν την ανακοίνωση του συνδικάτου. Αυτή είναι η  δημοκρατία και η νομιμότητά τους.

Ό,τι και αν κάνουν, όσο και αν προσπαθήσουν τους λέμε το εξής.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η στάση της διεύθυνσης του Grand Hyatt Athens του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, καταδεικνύει την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ που επιτρέπουν στα τουριστικά μεγαθήρια να εκμεταλλεύοναι τα παραθυράκια που διαθέτουν οι κυβερνήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να τους παρέχουν όλες τις απαραίτητες ευκολίες ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους εις βάρος των εργαζομένων.

Αυτές οι πρακτικές κρύβονται πίσω από τα «μεγάλα ονόματα», τις μεγάλες επενδύσεις και τα τεράστια κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Αυτό είναι το τουριστικό θαύμα που χτίζεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Όμως χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε πως οι εργάτες στον κλάδο, δεν είναι μόνοι τους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας. Πως εδώ υπάρχει Συνδικάτο που μπαίνει μπροστά σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων του κλάδου. Που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. 

Καλούμε τους όλους συναδέλφους μας στο ξενοδοχείο GRAND HYATT ATHENS αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο να πράξουν με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες τους, τις δικές τους και των οικογενειών τους και να διεκδικήσουν συλλογικά μισθούς και δικαιώματα. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους απολυμένους συναδέλφους μας που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους και τα δικαιώματά τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  •  Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοί μας χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες.
  •  Το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ να αναλάβουν όλη την ευθύνη για τις παρανομίες των εργολαβικών συνεργείων και να πράξει τα ανάλογα όσον αφορά τη μισθοδοσία και τα δικαιώματά των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν τα εργολαβικά – δουλεμπορικά γραφεία και οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας στο ξενοδοχείο.
  • Να σταματήσει κάθε είδους αυθαιρεσία  από την πλευρά της εργοδοσίας και να εφαρμόζεται για όλους τους συναδέλφους στο ακέραιο η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ