Επιστολή απολυμένης από το Grand Hyatt: άμεση μονιμοποίηση όλων των απολυμένων & εκδίωξη των εργολάβων

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού έλαβε και παραθέτει την επιστολή απολυμένης εργαζόμενης από την εργοδοσία του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens:

«Η εργασιακή «ομηρία» στο δουλεμπορικό «όχημα» των εργολάβων, δεν υφίσταται άνευ κεφαλαιοκρατικής ομπρέλας.

Σήμερα βιώνουμε τον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Και ενώ ένας πακτωλός χρημάτων διατίθεται για την ανέγερση περαιτέρω ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων αλλά και για την ανανέωση των υπαρχόντων, στα υπόγεια του ή στη λάντζα ή στα δωμάτια του «αρχοντικού», τα νομοθετικώς κατοχυρωμένα 8ωρα βαπτίζονται εν κρυπτώ 10ωρα και 12ωρα άνευ αμοιβής.

Συνάδελφοι/ες, είναι άξιο απορίας σε έναν υγιή νου, η έκπληξη που βιώνει κανείς αντικρίζοντας, εργαζόμενους των 734 ευρώ του κατώτατου βασικού στον ελλαδικό χώρο, να διαδηλώνουν δίπλα στις πολυτελείς θωρακισμένες Μερσεντές των επιφανών πελατών αυτού του ξενοδοχειακού θωρηκτού. Διερωτάται κανείς αν συνυπάρχουν αυτά τα δίπολα;

Άκρως ρητορικό το ερώτημα συνάδελφοι. Ασφαλώς και συνυπάρχουν υπό την ανοχή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Στη μαύρη βίβλο των εγκαταστάσεων, σήμερα, με την απόλυτη προστασία του ομίλου, εργολαβικά – όπως του Αποστόλη ή της Ιωάννας, στοιβάζουν υπό την απειλή της απόλυσης, ανασφάλιστους και μη, εργαζόμενους. Βιβλιάρια υγείας, ύψιστη υποχρέωση κάθε ξενοδοχειακής μονάδας ανύπαρκτα, βασικώς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται, επιδόματα απεμπολούνται με ταχύτητα φωτός, και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώνεται καθημερινά, αποδεικνύοντας περίτρανα, ότι η ψευδεπίγραφη πολυτελής κατασκευή έχει σαθρά θεμέλια.

Σήμερα, εμείς οι απολυμένοι εργαζόμενοι του ομίλου διεκδικούμε πρωτίστως το δικαίωμα στην εργασία και απαιτούμε την άμεση εκδίωξη των εργολάβων από το »Grand Hyatt» και την μονιμοποίηση των απολυμένων από τον όμιλο.

Ακούστε συνάδελφοι: Πολυεθνικά μεγαθήρια όπως αυτό που ορθώνεται μπροστά σας μην σταθούν εμπόδιο στο αυτονόητο, στο δικαίωμα για εργασία αλλά ας γίνουν η θρυαλλίδα της εξέγερσης των αγώνων μας για την επαναπρόσληψη μας».