Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Να σταματήσουν οι διώξεις στο σωματείο εργαζομένων των ΗΠΑ στα STΑRBUCKS

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει την πολυεθνική STARBUCKS που διώκει το συνδικάτο των εργαζομένων στις ΗΠΑ STARBUCKS WORKERS UNITED επειδή το συνδικάτο στέκεται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.

Κυβερνήσεις και Πολυεθνικές στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που μέσα σε λίγες μέρες έχει δολοφονήσει πάνω από 2000 μικρά παιδιά στην Γάζα. Για αυτόν τον λόγο επιχειρούν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις φωνές που καταγγέλλουν το έγκλημα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς και τους εργαζόμενους που φωνάζουν ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολυεθνική STARBUCKS προχώρησε σε μήνυση και απαιτεί αποζημίωση από το συνδικάτο επικαλούμενη «ζημιά» που προκάλεσε με την ανάρτησή του στο εμπορικό της σήμα και τη …φήμη της.

Τη φήμη των STARBUCKS την αμαυρώνουν οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους τους.

Τη φήμη των STARBUCKS την αμαυρώνουν οι διώξεις και η τρομοκρατία εναντίον των εργαζομένων που οργανώνονται και διεκδικούν.

Τη φήμη των STARBUCKS την αμαυρώνει το αίμα των παιδιών του Παλαιστινιακού λαού που δολοφονούνται καθημερινά εδώ και 75 χρόνια ενώ τα STARBUCKS στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα και κατοχή.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργατών των STARBUCKS.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα STARBUCKS και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνδικάτο τους.

Απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του συνδικάτου των εργαζομένων στα STΑRBUCKS στις ΗΠΑ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου την Τετάρτη 19:30 στη πλατεία Ευμολπιδών στην Ελευσίνα.

Κ. Εφ. Επιτροπή