Σωματείο εργαζομένων ΤΙΤΑΝΙΑ: Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας

FacebookTwitterGoogle+Share

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 2.10.2023 16:00 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ WYNDHAM ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 15:00-19:00

Το Δ.Σ. του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο του ξενοδοχείου. Σε κάθε μάγειρα, λαντζιέρη, καμαριέρα, ρεσεψιονίστ, σερβιτόρο σε κάθε τμήμα του ξενοδοχείου. Σε κάθε παλιό και νέο εργαζόμενο, στους πρακτικάριους, τους μετανάστες.

Την Δευτέρα στην Γ.Σ. του Συνδικάτου μας, θα γίνει μια μαζική συγκέντρωση εργαζομένων από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τους διανομείς κ.ο.κ. συζητώντας και βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να μπει φραγμός στην εκμετάλλευση που ζούμε καθημερινά στον χώρο δουλειάς μας, με την εντατικοποίηση να έχει φτάσει κυριολεκτικά στο κόκκινο! Θα προβάλλουμε την ανάγκη υπογραφής τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα ξενοδοχεία στην Αττική, με αυξήσεις σε μισθούς ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κάνουμε 2-3 δουλειές, 13 ώρες την μέρα για μην τελειώνουν τα λεφτά κάθε 10 του μήνα και να γυρνάμε ζωντανά πτώματα στα σπίτια μας (κάτι που ήδη γίνεται και με τις 8 ώρες δουλειάς πλέον. Για ΣΣΕ με δικαιώματα με 5νθήμερο 8ωρο,με δικαιώματα για τις γυναίκες, για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων κ.ο.κ.

Για να μην περάσει στην πράξη η ποινικοποίηση των αγώνων, με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα σε σωματεία και συνδικαλιστές.

Για να αποφασίσουμε την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου μας. Για να βγει μέσα από αυτή την διαδικασία ακόμα πιο μαζικό, ακόμα πιο δυνατό.

Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να φοβίσει την εργοδοσία στον κλάδο μας, την κυβέρνηση, το κράτος που στέκονται απέναντι στις διεκδικήσεις μας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε σε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του ξενοδοχείου μας, που έκαναν κυριολεκτικά κουρελόχαρτο τις απειλές της εργοδοσίας και ένιωσαν περηφάνια που αγωνίζονται μαζί με τους συναδέλφους τους για τα δικαιώματά τους! Στις καμαριέρες που πλάι- πλάι έδωσαν την μάχη με υψωμένες γροθιές.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

Τι θα κάνουμε

Θα αφήσουμε τους εργοδότες να μας πατάνε κάτω 13 ώρες την μέρα; Θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη την απαίτηση τους όπως αυτή διατυπώθηκε στην συζήτηση για το κατάπτυστο νόμο Γεωργιάδη «Θεωρούμε πως θα ήταν πιο επωφελές, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζομένους, αντί να ενθαρρύνεται η παράλληλη απασχόληση σε περισσοτέρους εργοδότες, να καθίσταται πιο ευχερής η πρόσθετη απασχόληση στον ίδιο εργοδότη.»

«Ενόψει των ανωτέρω, πιστεύουμε πως θα ήταν προτιμότερο να μειωθεί το κόστος της υπερεργασίας/υπερωρίας ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να απασχολήσει επιπλέον ώρες το δικό της προσωπικό.»

Τι μας λένε δηλαδή; Να δουλεύει η καμαριέρα που στο 8ωρο κάνει 23-25 δωμάτια, 13 ώρες!!!! για να φτάσει γιατί όχι και τα 35 την μέρα!! Όχι μόνο αυτό, αλλά ορέγονται να μην πληρώνεται και τόσο πολύ η υπερωρία! 13 ώρες και τζάμπα λοιπόν!!! Ε ΩΣ ΕΔΩ!

Θα τους σπάσουμε τον τσαμπουκά! Βάζοντας μπροστά τ ις δικές μας ανάγκες! Την δική μας ζωή και όχι τα κέρδη τους!

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΣ!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ