Έγκυος εργαζόμενη δούλευε σε δύο τρία πόστα μόνη: άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου

FacebookTwitterGoogle+Share

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου που παρενέβη μαζικά έξω από το ξενοδοχείο NIKI HOTEL στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει την προστασία εγκύου συναδέλφισσας που η εργοδοσία την έχει λιώσει κυριολεκτικά στην πολυεργασία. Κάτω από την πίεση του Συνδικάτου και των δεκάδων απεργών, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα προσλάβει από αύριο κι άλλο άτομο για δουλειά κι ότι η συναδέλφισσα δεν θα επιβαρύνεται με φόρτο που βλάπτει την υγεία της.

Έξω από το NIKI Hotel οι απεργοί διεκδίκησαν την προστασία της εγκύου συναδέλφισσας

Το μήνυμα που στάλθηκε για ακόμη μια φορά ήταν «κάτω τα ξερά σας από τους εργαζόμενους και ειδικότερα τις γυναίκες, πάνω στις πλάτες των οποίων χτίζεται όλο το τουριστικό θαύμα.

Το Συνδικάτο συνέχισε την παρέμβασή του κι έξω από το Athens Cypria Hotel λίγο παρακάτω στο Σύνταγμα. Εκεί όπου η εργοδοσία αποθρασυμένη προσπαθεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενο – μέλος του Συνδικάτου με εκδικητικό τρόπο και με παραινέσεις «να κάτσει καλά γιατί αλλιώς…δεν θα τα πάμε καλά».

Το Συνδικάτο, κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα θαμώνων και εργαζομένων από τις παρακείμενες καφετέριες και μαγαζιά, ξεκαθάρισε ότι θα υπερσπιστεί μέχρι τέλους το δίκιο των εργαζομένων και δεν θα ανεχτεί καμία εκδικητική συμπεριφορά.

«Αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα είμαστε ξανά εκεί και θα επιβάλλουμε το δίκιο με τον αγώνα μας», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης.

Τέλος κάλεσε όλους και όλες να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση στις 2 Οκτωβρίου για να συντονιστεί περαιτέρω η αγωνιστική δράση του Συνδικάτου και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.