Ανακοίνωση-ενημέρωση για την κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο Athens Avenue

FacebookTwitterGoogle+Share

KAMIA MONHKAMIA ANOXH ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το ξενοδοχείο Athens Avenue συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου μας σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, έπειτα από τις πολύ σοβαρές καταγγελίες από συναδέλφισσες καμαριέρες για λεκτική, σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση του διευθυντή του Ξενοδοχείου, οι οποίες είναι σε γνώση και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΕΠΕ, όπως και της αστυνομίας.

Εκπρόσωποι της Kεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με τις ιδιοκτήτριες του Ξενοδοχείου, έχοντας στα χέρια τους αδιάψευστα στοιχεία για την απαράδεκτη συμπεριφορά του διευθυντή έκαναν γνωστή τη βασική απαίτηση. Να απομακρυνθεί άμεσα από το χώρο δουλειάς ο συγκεκριμένος και να σταματήσει κάθε ανοχή απέναντι του από τη πλευράς της εταιρείας.

Κάτω από τη πίεση της κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου, ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στον συγκεκριμένο διευθυντή να μην έρχεται σε επαφή με τις εργαζόμενες. Το ότι όμως παραμένει στο χώρο δουλειάς και με διευθυντικά καθήκοντα σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία προς το παρόν ουσιαστική συνέπεια για τις πράξεις του.

Μέσα από τη σημερινή κινητοποίηση στείλαμε το μήνυμα προς όλους τους εργοδότες και τα διευθυντικά τους στελέχη:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Αποκαλύψαμε μαζί με την ΟΓΕ για άλλη μια φορά πως οι ρυθμίσεις του αντεργατικού εκτρώματος, του νόμου Χατζηδάκη «για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους  εργασίας» επί της ουσίας δεν μπορούν να προστατεύσουν τις εργαζόμενες, καθώς αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν διαπράξει την βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές ή την σεξουαλική παρενόχληση, δηλαδή τους εργοδότες και τα διευθυντικά τους στελέχη.  Συγκεκριμένα, καθιστούν την εργοδοσία υπεύθυνη για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τη βία στον χώρο της εργασίας, βάζοντας έτσι «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»!

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που δεν υπήρξε καμία κύρωση στους δράστες με βάση τις 97 καταγγελίες που  έγιναν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τον προηγούμενο χρόνο για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους δουλειάς, ενώ το 65% αφορούσε εργοδότη ή διευθυντή!

Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, άντρες και γυναίκες, έχουμε χρέος και καθήκον να οργανωθούμε στο Συνδικάτο και να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς.

Από τη μια τα 12 ώρα, τα 7ήμερα, η εξαντλητική δουλειά, η δουλειά λάστιχο με τις συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, τις συμβάσεις ομηρίας και τους μισθούς που μας οδηγούν σε 2 και 3 δουλειές. Και από την άλλη η τρομοκρατία, λεκτική βία, οι απειλές και η σεξουαλική παρενόχληση.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ! ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Η διεκδίκηση ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο , συνεχίζεται με νέα κινητοποίηση στις 14 Σεπτέμβρη στις 09:30π.μ. έξω από το ΣΕΠΕ Καλλιθέας.

Ταυτόχρονα καλούμε στην εκδήλωση συζήτηση που οργανώνει το Συνδικάτο Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 19:30 στην αίθουσα της ΟΓΕ Βερανζέρου 1, στη πλατεία Κάνιγγος στον 4ο όροφο, με θέμα: Καμία εργαζόμενη μόνη της – Σπάμε τον φαύλο κύκλο της πολύμορφης βίας στους χώρους δουλειάς – όπλο μας η αλληλεγγύη η διεκδίκηση – η οργάνωση στο Συνδικάτο μας.

https://www.flickr.com/photos/141955787@N05/albums/72177720310863894/with/53153203731/

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ