Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας: στάση εργασίας στις 22/2 για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

FacebookTwitterGoogle+Share

Τετάρτη 22 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι διανομείς ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 12.00- 16.00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στο Υπουργείο Εργασίας 13.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

  Εργαζόμενη, εργαζόμενε σε επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, νυχτερινά κέντρα, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, διανομείς, το προηγούμενο διάστημα, με την κήρυξη της υποχρεωτικότητας της συλλογικής σύμβασης από την κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώθηκε ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που δουλεύουμε στα παραπάνω καταστήματα.

  Κι αυτό επειδή στον επισιτισμό η δουλειά είναι και παρέμεινε κυριολεκτικά όποτε, όσο και όταν θέλει ο εργοδότης με μισθό που θα συμφωνήσει ο εργαζόμενος μαζί με τον εργοδότη δηλαδή ο εργοδότης, χωρίς ένσημα ή στην καλύτερη περίπτωση 6ωρο ένσημο για 10ωρη και πάνω δουλειά. Η εντατικοποίηση, η έλλειψη προσωπικού και η φύση της δουλειάς (ορθοστασία, κουβάλημα, καιρικές συνθήκες κ.α.) επιβαρύνουν τις περισσότερες φορές με ανεπανόρθωτη ζημιά τον ανθρώπινο οργανισμό.

   Έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να ακουστεί δυνατά από εμάς όλους ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκη καθένας και καθεμία από εμάς να μην αμείβεται κάτω από 825 ευρώ, έχουμε ανάγκη να δουλεύουμε 5θήμερο- 8ωρο με συνεχόμενα ρεπό, να πληρωνόμαστε τις Κυριακές, τις αργίες και τα νυχτερινά που δουλεύουμε και είμαστε μακριά από τις οικογένειες μας. Έχουμε ανάγκη να έχουμε συγκεκριμένη ειδικότητα και καθήκοντα, να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή μας κατάσταση, η ανθυγιεινή και εξειδικευμένη εργασία που προσφέρουμε, η εμπειρία που έχουμε. Και όλα αυτά να είναι κατοχυρωμένα μέσα από μία συλλογική σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες μας αυτές.

   Όπως επίσης, έχουμε ανάγκη όταν δουλεύουμε εποχικά να μπορούμε να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο με επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία, να έχουμε το δικαίωμα της επαναπρόσληψης ώστε να κατοχυρώνουμε την προϋπηρεσία μας στον ίδιο εργοδότη.

   Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε τους «επίδοξους» σωτήρες, σημερινούς και αυριανούς στις κυβερνήσεις. Αφήνουμε πίσω τις συνδικαλιστικές ηγεσίες εκείνες στην ΠΟΕΕΤ, συνομιλητές του Υπουργείου Εργασίας, που υπογράφουν τις συμβάσεις χωρίς να ρωτήσουν εμάς τους εργαζόμενους.

Δε δείχνουμε καμία αναμονή για την υποτιθέμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες μας και γίνεται με τους άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει για λογαριασμό των εργοδοτών.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, το Συνδικάτο μας και δεν καταθέτουμε τα όπλα!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ