Να παρθεί πίσω η απόλυση του εργαζομένου από το Athens Tiare!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου, από το ξενοδοχείο Athens Tiare, λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, επειδή διεκδικούσε να τηρείται η ΚΣΣΕ και να μην απασχολούνται οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου σε άλλα πόστα πέραν της ειδικότητας τους.

Οι ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου, προσπαθούν να κόψουν κάθε φωνή που διεκδικεί και αντιστέκεται να γίνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων λάστιχο για να βγάζει κέρδη η επιχείρηση.   

Όπως σε όλα τα ξενοδοχεία φέτος έτσι και στο Tiare, η εντατικοποίηση ξεπέρασε κάθε όριο:

  • Το 5θήμερο 8ωρο για κάποια τμήματα, ειδικά στις καμαριέρες ακόμα είναι άπιαστο όνειρο. Δουλεύουν κοντά ένα 6μηνο με 1 η και καθόλου ρεπό την εβδομάδα και που τώρα τις πετούν στο δρόμο αφού μετά τις 15/11 λήγει η σύμβασή τους.
  • Οι εργαζόμενοι στη Λάντζα που καλούνται μέσα σε ένα 6ωρο να βγάλουν τη δουλειά 18ωρών.  
  • Αντίστοιχα οι μάγειρες και άλλες ειδικότητες, που δούλευαν αναγκάζονταν να κάνει ένας τη δουλειά για 3 και μάλιστα σε συνθήκες επικίνδυνες για την ασφάλεια και την Υγεία τους.

Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο φέτος άνοιξε ένα 5στερο ξενοδοχείο στην Κρήτη δίνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ . Βέβαια για να χτιστεί και να ανοίξει βασικός όρος ήταν το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Athens Tiare.

Καλούμε τους συναδέλφους στο ξενοδοχείο να μην φοβηθούν, να σταθούν πλάι στον συνάδελφό τους και να αγωνιστούμε μαζί με το Συνδικάτο ώστε να παλέψουμε για τα αυτονόητα, να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες και με μισθούς και δικαιώματα που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη , οργανώνουμε τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και στον επισιτισμό στην μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ