Οι απολύσεις συνδικαλιστών στο ΧΙΛΤΟΝ δεν θα περάσουν!

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Α.Ε», συμφερόντων Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου προχώρησε στις απολύσεις 2 εκλεγμένων συνδικαλιστών της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου και του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου ΧΙΛΤΟΝ καθώς και μιας εκλεγμένης συνδικαλίστριας στην Επιτροπή Υγιεινής και ασφάλειας του Συμβουλίου εργαζομένων του Ξενοδοχείου. Ο ένας εκ των απολυμένων είναι ο γραμματέας του Συνδικάτου μας και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Η ΙΟΝΙΚΗ, που τον Ιανουάριο αυτού του έτους ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζόμενους την διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου με σκοπό την ανακαίνιση, έχει ήδη προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις τουλάχιστον 300 εργαζόμενων τους οποίους με μεθόδους τρομοκρατίας και εκφοβισμού εξανάγκασε σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις», δίνοντας λίγα ψίχουλα επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης.

Χαρακτηριστικό της ανάλγητης στάσης της εργοδοσίας είναι και το γεγονός ότι όταν ένας μικρός αριθμός συναδέλφων που αρνήθηκαν να αποδεχτούν την «οικειοθελή αποχώρηση», διεκδίκησαν μαζί με το Συνδικάτο να απασχοληθούν στο εργοτάξιο, καλύπτοντας επιβεβαιωμένες ανάγκες που υπήρχαν σε αυτό, αυτοί προτίμησαν να προσλάβουν εργολάβους και άλλες «δουλεμπορικές εταιρείες» που ανέλαβαν την φύλαξη, τη συντήρηση και καθαριότητα του κτηρίου.

Είναι ολοφάνερο ότι αρχικός στόχος ήταν πάντα η συνολική εκκαθάριση του προσωπικού που διατηρούσε εργατικά δικαιώματα ώστε όταν θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο να αντικατασταθεί με εργαζόμενους, χωρίς κανένα δικαίωμα που θα υποχρεώνονται να απασχολούνται αποκλειστικά με ελαστικές μορφές εργασίας ή μέσω «δουλέμπορων». 

Για ακόμα μια αφορά αποδεικνύεται πως το αντεργατικό πλαίσιο που έφεραν όλες οι Κυβερνήσεις  και ιδιαίτερα το νέο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα Χατζηδάκη, δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να ξεφορτώνονται όσους συνδικαλιστές παλεύουν για να ανατραπεί ο σύγχρονος εργασιακός Μεσαίωνας που οι ίδιοι και τα αστικά κόμματα δημιουργήσαν. 

Για εμάς κάθε απόλυση, ιδιαίτερα πρωτοπόρων συναδέλφων που έχουν αναπτύξει πολυετή συνδικαλιστική δράση  υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα, αποτελεί αιτία πολέμου

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΝΙΚΗ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων να καταγγείλουν τις νέες συνδικαλιστικές διώξεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλευρό των συναδέλφων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ