Όλοι στην απεργία στις 13/7 έξω από το Electra Metropolis!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  ELECTRA METROPOLIS ΣΤΙΣ 9:30π.μ.

Η άθλια κατάσταση που βιώνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς συνεχίζεται. Είμαστε πλέον για τα καλά στην περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, και η εικόνα που συναντάμε στα ξενοδοχεία της Αττικής παραμένει δραματική για όλους τους εργαζόμενους.

Η έλλειψη προσωπικού διατηρείται με επιλογή των εργοδοτών παρά το γεγονός ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% και τα έσοδα πλησιάζουν αυτά του 2019. Οι ίδιοι οι εργοδοτικοί φορείς δηλαδή, παραδέχονται ότι φορτώνουν με περισσότερη δουλειά λιγότερους εργαζόμενους, κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2007 ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.

Η καθημερινή εξαντλητική εργασία, σε συνδυασμό με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκ επιτροπής απασχόλησης, που εφαρμόζονται παντού καθώς και τα δουλεμπορικά γραφεία που κάνουν χρυσές δουλείες νοικιάζοντας εργαζόμενους στην συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι βασική επιδίωξη των μεγαλοξενοδόχων είναι η πλήρης κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η περεταίρω εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το Συνδικάτο μαζί με τα μέλη του και τα επιχειρησιακά σωματεία σε πολλά ξενοδοχεία, βρίσκονται σε ένα μεγάλο αγώνα με στόχο την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης η οποία θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, θα καταργεί όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις  και θα φέρει πίσω, όσα κάποιοι ξεπούλησαν.

Η επιτυχημένη απεργία στις 24 Ιουνίου και οι μαζικές παρεμβάσεις του συνδικάτου και των μελών στα ξενοδοχεία που ανήκουν στα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ήταν η απάντηση μας, στην αδιαλλαξία της οργάνωσης των ξενοδόχων, που αρνούνται ακόμα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τοπική ΣΣΕ, με το επιχείρημα ότι υπάρχει η Πανελλαδική κλαδική σύμβαση.

Επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά όσα καταγγέλλαμε τόσο καιρό για την στάση των υποταγμένων συνδικαλιστών της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία, οι οποίοι υπέγραψαν μια σύμβαση, που άνοιξε τον δρόμο στην κατάργηση εργατικών κατακτήσεων ενός αιώνα και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας , για αυτό σήμερα η ΕΞΑ την υπερασπίζεται και οχυρώνεται πίσω από αυτή.

Η συμμετοχή πολλών συναδέλφων στην απεργία, οι πολύ επιτυχημένες και μαζικές απεργιακές περιφρουρήσεις σε εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας όπως το INTERCONTINENTAL, NOVOTEL, TITANIA, ROYAL OLYMPIC καθώς και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις δύο εβδομάδες ενόχλησαν τους ξενοδόχους και κάποιοι από αυτούς, επιχείρησαν με λίγα ψίχουλα να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Θεώρησαν ότι δίνοντας λίγα χρήματα που δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και μάλιστα με την μορφή έκτακτου bonus χωρίς να ενσωματώνεται ως μόνιμη μισθολογική αύξηση, θα κατάφερναν  να μας εξαγοράσουν.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ!

Η ενέργεια τους σημαίνει ότι οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να τους βάλουμε στο τραπέζι να υπογράψουν μια σύμβαση που θα ικανοποιεί όλες τις διεκδικήσεις μας.

Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 13ης  Ιουλίου, να στείλουμε το πιο ισχυρό μήνυμα αγώνα σε όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής, να μαζικοποιήσουμε την συγκέντρωση μας για να καταλάβουν ότι είμαστε ενωμένοι, τα αιτήματα μας είναι δίκαια και έχουμε όλη την κοινωνία με το μέρος μας.

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα  εργολαβικά.
  • Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ