1η Μάη 2022: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στην ακρίβεια τον πόλεμο και την εκμετάλλευση

FacebookTwitterGoogle+Share

Οι μάχες του χθες εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά και τους αγωνιστές εργάτες που με αυτοθυσία όρθωσαν το ανάστημα τους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της τάξης μας . Τιμάμε αυτούς που παρά τα βασανιστήρια και τις φυλακές έγραψαν με τα δικά τους κόκκινα γράμματα την ιστορία των εργατικών αγώνων για την κατάκτηση του 8ώρου , την απελευθέρωση από την μισθωτή σκλαβιά και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

«Ο πάγος έσπασε» πριν από 136 χρόνια στο Σικάγο, «ο δρόμος χαράχτηκε» στην πορεία της ανατροπής και κάθε χρόνο την ίδια μέρα, όλοι οι εργαζόμενοι της γης απεργούμε, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Για τα συνδικάτα και τα το οργανωμένο ταξικό κίνημα αποτελεί ύψιστο καθήκον να μην χαθεί στη λήθη το ουσιαστικό νόημα της Πρωτομαγιάς, να μην διατηρηθεί ως μια επέτειος και μια απλή αργία, όπως επιθυμούν οι αστοί και τα τσιράκια τους, αλλά ως ένα παράδειγμα από τις νικηφόρες μάχες του παρελθόντος ενάντια στην καταπίεση της εξουσίας του κεφαλαίου. 

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αγκιστρωμένη στο θανατηφόρο άρμα των ΕυρωΝατοικών πολεμικών σχεδιασμών με στόχο την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, στο πλαίσιο των  ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας – Ε.Ε, επιλέγει  την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία από τον οποίο οι μόνοι ηττημένοι  είναι οι λαοί.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε κανένα στρατόπεδο ληστή. Είμαστε με τους λαούς και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, την ενέργεια συνολικά, τα τρόφιμα. Αγωνιζόμαστε κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα νομοθετούν για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Νόμοι που έχουν οδηγήσει μισθούς και συντάξεις σε συνολική κατάρρευση, με την εντατικοποίηση της εργασίας να χτυπά κόκκινο και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου να είναι πλέον ο κανόνας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία μας, τη ζωή μας, που έχει ως αποτέλεσμα να μετράμε κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και σακατεμένους διανομείς.

Τα συνδικάτα εξακολουθούν να αντιστέκονται παρά τις προσπάθειες ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών αγώνων που επιδιώκει η κυβέρνηση. Οι σημαντικές νίκες των εργαζομένων στην Efood, την Cosco και οι μάχες στην ΛΑΡΚΟ και τα πετρέλαια Καβάλας δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και τους συνεργάτες του κεφαλαίου που καλούν σε συμβιβασμό σε αποδοχή αυτής της κατάστασης.

Η μόνη επιλογή απέναντι σε όλους αυτούς που με την στάση τους τροφοδοτούν με το αίμα των εργατών τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων είναι η οργάνωση στα σωματεία. Η ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα την ειδικότητα, την χώρα καταγωγής και το φύλο. Ο συντονισμός όλων των εργαζομένων από όλους τους κλάδους σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο την ανατροπή, μέχρι να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στο πλούτο που παράγουν.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες διεκδικώντας

  • επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Υπογραφή τοπικών κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Ένταξη των διανομέων στα βαρέα ανθυγιεινα επαγγέλματα, αντίστοιχα των μαγείρων, καμαριερων κοκ.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 10:30πμ