Καταγγελία της Δ.Α.Σ. HILTON για την απαράδεκτη πρακτική της πλειοψηφίας του σωματείου να μην κάνει Γενική Συνέλευση

FacebookTwitterGoogle+Share
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου του ξενοδοχείου Hilton, για την απαράδεκτη πρακτική να μην κάνει Γενική Συνέλευση παρά μόνο μια παρωδία που την ονόμασαν έτσι, κατ’ εντολή της εργοδοσίας!
Την ώρα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία του κλάδου τρίβουν τα χέρια τους και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να περάσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα που θα μας γυρίσει αιώνες πίσω, με 10ωρες και 12ωρες βάρδιες, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.ά, οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους.
Αυτό είναι τα μαζικά αγωνιστικά σωματεία που παλεύουν για να ζήσουμε όλοι καλύτερες μέρες! Δεν θέλουμε σωματεία άμαζα, δεν θέλουμε σωματεία κλεισμένα πίσω από τα γραφεία των διευθυντών, δεν θέλουμε σωματεία φιμωμένα και ελεγχόμενα από την εργοδοσία.
Η παράταξης της πλειοψηφίας με την απόφαση της να πραγματοποιήσει μια Γενική συνέλευση παρωδία, χωρίς διάλογο, χωρίς ομιλίες και τοποθετήσεις. Θέλει να κρατήσει τους εργαζόμενους στο σκοτάδι, θέλει να φιμώσει την αλήθεια και τα επιχειρήματα, θέλει να καταργήσει τον διάλογο. Ας βγάλουν όλοι οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματα τους από την στάση τους, ποιον εξυπηρετεί αυτή η πρακτική αν όχι την εργοδοσία, ειδικά την ώρα που όπως όλα δείχνουν το Hilton ετοιμάζεται να κλείσει για λόγους ανακαίνισης.
Είναι φανερό ότι θέλουν τους εργαζόμενους εφησυχασμένους, ατάραχους και αδρανείς για να διευκολύνουν τα σχέδια της εργοδοσίας που πιθανά ετοιμάζει πλάνο απολύσεων και δραματικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Κρίνεται το μέλλον όλων μας καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση, παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα μας προς την εταιρία, σε σχέση με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αν θα δουλεύουμε όλοι και με ποιους όρους από εδώ και πέρα.
Είμαστε άνθρωποι με ανάγκες και οικογένειες, δεν είμαστε «εργατικό κόστος» όπως μας ονομάζουν.
Όσοι πιστεύουν ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτές τις ενέργειες και μεθοδεύσεις που στήνει η εργοδοσία με τις πλάτες της παράταξης της πλειοψηφίας.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Απαιτούμε πραγματικά Συλλογικές Δημοκρατικές διαδικασίες, σωματεία στα χέρια των εργατών, όχι Γενικές Συνελεύσεις express κάτω από την καθοδήγηση της εργοδοσίας.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Hilton
Παρασκευή 11/6 στις 14:00!