Ανακοίνωση της ΔΑΣ HILTON: Πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όπως φαίνεται και από το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, ο κατήφορος δεν έχει πάτο για τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Αφού περάσαμε έναν χρόνο με επιδόματα, εκτός δουλειάς με σοβαρά ζητήματα να προκύπτουν για εμάς και τις οικογένειες μας, τώρα η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που την στηρίζουν, στρώνουν το έδαφος να γυρίσουμε στην δουλειά με νέους όρους, χωρίς να αφήσουν τίποτα όρθιο!

Ετοιμάζουν:

  • Υπερωρίες που θα μπορεί να επιβάλει ο εργοδότης σύμφωνα με τις ανάγκες του ενώ όχι μόνο δεν θα υπάρχει η παλιά προσαύξηση αλλά δεν θα πληρώνονται καν σε χρήμα αλλά με ρεπό σε βάθος 6μήνου.
  • Ισχυροποίηση των Ατομικών συμβάσεων που θα επιβάλλονται με την πίεση της εργοδοσίας με την δυνατότητα δραστικής μείωση του μισθού και ταυτόχρονης απαξίωσης – κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.
  • Νέες μορφές εκ περιτροπής εργασίας, ακόμα και σπαστές υπερωρίες για τους εξτρά!
  • Απελευθέρωση των απολύσεων και μάλιστα χωρίς άμεση αποζημίωση με βάση την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης σε βάθος 4 μήνου!!! Δυνατότητα στην επιχείρηση να προχωρά ακόμα και σε παράνομες απολύσεις. 

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, ότι ο δικός μας εργοδότης είναι καλός και δεν πρόκειται να εφαρμόσει τους νέους νόμους, όσοι και αν εμφανιστούν ως υποψήφιοι ‘σωτήρες’, η αλήθεια είναι μα! Η όξυνση του οικονομικού  ανταγωνισμού ανάμεσα στα μεγάλα ξενοδοχεία και η κούρσα  για μεγαλύτερα κέρδη έχει θύματα εμάς τους εργαζόμενους. Το όριο της «καλοσύνης» κάθε εργοδότη είναι το ποσοστό του κέρδους του!

Στην περίπτωσή μας θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο καθώς η επικείμενη ανακαίνιση σε συνδυασμό με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έρχεται, θα αποτελέσει  το ‘κερασάκι στην τούρτα’ μιας επίθεσης που κλιμακώνεται εναντίον μας, και δεν έχει τελειωμό!

Η Ιδιοκτήτρια εταιρεία  αρνείται να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει βλαπτική μεταβολή των σχέσεων εργασίας, διασφάλιση των θέσεων και του εισοδήματος, όπως το έχουμε ζητήσει μέσα από τις παρεμβάσεις μας ως ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ ή μέσα από το κλαδικό συνδικάτο μα

Η παράταξη της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου όχι μόνο αρνήθηκε να στηρίξει αυτά τα δίκαια  αιτήματα αλλά μας επέπληξε και όταν τα καταθέσαμε με την μορφή υπομνήματος στην εργοδοσία. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν μέσα στην επιχειρησιακή σύμβαση όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κλαδικής, δηλαδή τα σπαστά ρεπό, τη μείωση μισθών για νεοεισερχόμενους. Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν μείωση μισθών 10% μέσα στο Lockdown, είναι οι ίδιοι που εξαιτίας τους, όλοι οι συνάδελφοί μας με υπόλοιπα αδειών του 2020, ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ γιατί δεν ζήτησαν ποτέ από τους εργοδότες να πληρωθεί εγκαίρως η οφειλόμενη άδεια.

Αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα απομονώνοντας και τις απόψεις αυτών που μας ζητούν ακόμα και τώρα υπομονή, που σπέρνουν τον εφησυχασμό γιατί φανερά πλέον στηρίζουν τα συμφέροντα του εργοδότη, η ανακαίνιση μπορεί να γίνει η χρυσή ευκαιρία, για μαζικές απολύσεις μέσα από την υποτιθέμενη διαδικασία αξιολόγησης, έκρηξη της εντατικοποίησης, ακόμα πιο ελαστική εργασία κτλ. Το νέο αναβαθμισμένο προϊόν με το οποίο πρέπει να «ταιριάξουμε» κρύβει τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και υποβάθμιση της ζωής μας!

Συνάδελφοι, μαζί με το Συνδικάτο μας και τα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής, όπως όλη την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουμε με νέους μαζικούς αγώνες, για να παρθεί πίσω αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Γι’ αυτό πρέπει να απεργήσεις!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠO ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3/6 – 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/6 – 10:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ