Ανακοίνωση της ΔΑΣ HILTON για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και της πλειοψηφίας του Σωματείου

FacebookTwitterGoogle+Share

Χάνουν το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ του Ιουνίου όσοι έχουν υπόλοιπο άδειας του 2020, γιατί έτσι θέλει η Ιονική και η παράταξη της πλειοψηφίας του σωματείου.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες το γραφείο προσωπικού υποχρεώνει όσους συναδέλφους με υπόλοιπο κανονικής άδειας του 2020 να την λάβουν όλη  μέσα στον Ιούνιο. Ταυτόχρονα διακόπτουν την αναστολή τους γι’ αυτό το μήνα, ενώ με περίσσιο θράσος στέλνουν γραπτό μήνυμα ότι θα τους επαναφέρουν και πάλι σε καθεστώς αναστολής τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει δώσει σχετική οδηγία παράτασης των αναστολών .

Αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση το γεγονός ότι ενώ η Διοίκηση του Ξενοδοχείου μπορούσε από την αρχή του έτους να πληρώσει στους εργαζόμενους τις οφειλόμενες άδειες του 2020, οι οποίες επιδοτούνταν άλλωστε από τον κρατικό προϋπολογισμό, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Επιλέγουν τώρα λίγες ημέρες πριν λήξει η παράταση για την καταβολή ή λήψη των αδειών να κάνουν αυτή την ενέργεια εκμεταλλευόμενοι τα στενά χρονικά περιθώρια και παραθυράκια στην νομοθεσία. Αρνούνται, ενώ θα μπορούσαν, να πληρώσουν την κανονική άδεια του 2020, ώστε να μην χάσουν οι εργαζόμενοι τα 534 ευρώ του επιδόματος Ιουνίου, αφού έτσι κι αλλιώς είτε σε αναστολή είτε σε κανονική άδεια πάλι εκτός εργασίας τους κρατούν. Είναι ολοφάνερο πως η εταιρεία δεν θέλησε να πληρώσει όταν έπρεπε τους εργαζόμενους όπως έγινε σε πάρα πολλά άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ώστε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα αλλού και πιθανά στην ανακαίνιση .

Η παράταξη της πλειοψηφίας που ελέγχει το επιχειρησιακό σωματείο, γι’ ακόμα μια αφορά έπαιξε τον ρόλο του λαγού των συμφερόντων του εργοδότη. Παρά τις πιέσεις μας όλους αυτούς τους μήνες, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να πληρωθούν εγκαίρως οι οφειλόμενες άδειες του 2020 όπως έγινε σε πάρα πολλά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, όπως και το Μάρτιο του 2020 που επέβαλλαν την προσωρινή  μείωση του 10% στους μισθούς των συναδέλφων που παρέμειναν στο ξενοδοχείο κατά την διάρκεια του lockdown, με την αυθαίρετη μετατροπή της τότε επιχειρησιακής σύμβασης.