Δελτίο Τύπου για την απεργιακή κινητοποίηση στις 2/11

FacebookTwitterGoogle+Share

ΑΘΗΝΑ 13 

 

Δευτέρα, 2 Νοέμβρη 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων στη πλατεία Κλαυθμώνος. 

Οι ομιλίες και τα συνθήματα έδωσαν το μήνυμα για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία ότι τα Συνδικάτα του κλάδου είναι όρθια και οργανώνουν την πάλη τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματιώνστην Εστίαση καταδεικνύει ότι μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό με αυτούς που εργάζονται δίπλα μας σε συνθήκες δύσκολες και τώρα βλέπουν ξανά τη θηλιά να σφίγγει, τα χρέη να συσσωρεύονται και να μένουν χωρίς εισόδημα για την επιβίωσή τους.Την ώρα που τα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων γεμίζουν από παχυλές επιδοτήσεις, οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα με τις εργατικές οικογένειες, έχουμε κοινούς λόγους και αιτήματα να δώσουμε μαζί τη μάχη να μείνουμε όρθιοι. 

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου υποχρέωσε τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σωματείων και να δεσμευτούν:

  1. Ότι όλοι οι εποχικοί με δικαίωμα επαναπρόσληψης θα ενταχτούν μονομερώς στην ειδική αποζημίωση των 534 και για τον Οκτώβρη.
  2. Και ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για όσο διάστημα είχε απομείνει πριν την αναστολή τους.

Για όλα τα υπόλοιπα αιτήματα του Συνδικάτου και των σωματείων η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπέμπει στο νομοσχέδιο που θα φέρει για «διάλογο» με τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή με τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ που τους στηρίζουν. 

Η σημερινή κινητοποίηση έστειλε μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους σε εστιατόρια, καφέ, Ξενοδοχεία και  catering: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, ο μόνος δρόμος είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα, να οργανωθούμε, να ενώσουμε τη φωνή μας για την διασφάλιση της Υγείας και του εισοδήματος μας.

Προχωράμε στην οργάνωση νέων κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων σε Ξενοδοχεία και εστιατόρια, κόντρα στην επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Τα σχέδιά τους  να καταργήσουν την άδεια, το επίδομα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα δεν  θα περάσει. 

Προετοιμάζουμε μαζί με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα Πανεργατική Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο κατάργησης του 8ωρου, της επιβολής απλήρωτων υπερωριών, της κατάργησης της απεργίας, του περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. 

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ