Για το άνοιγμα των σχολείων

FacebookTwitterGoogle+Share

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη , έχοντας στο σχεδιασμό της, να στριμώξει τα παιδιά μας στις ήδη ελάχιστες αίθουσες , στα ασυντήρητα σχολεία, σε ακατάλληλες υποδομές. 

Ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία , χωρίς να έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί , ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων στο καθαρισμό των σχολείων, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες σχετικά με τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αποστάσεις, τμήματα με μικρότερο αριθμό, απολύμανση των αιθουσών κ.λπ.). 

Εδώ και χρόνια τα εργατικά συνδικάτα , οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο εκπαιδευτικό κίνημα, οι Σύλλογοι Γονέων με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής έχουν καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες που συνεχίζουν να υπάρχουν στα σχολικά κτίρια, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαριότητα, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Τώρα είναι έτοιμοι «να κουνήσουν το δάκτυλο»  ακόμα και στα μικρά παιδιά μας ,στους γονείς, για να κρύψουν τις ευθύνες τους. 

Για να κρύψουν ότι ακόμα και την υγεία των παιδιών μας , την αντιμετωπίζουν με τη λογική του κόστους – οφέλους, όπου είναι και η βασική κατεύθυνση της ΕΕ σχετικά με την χρηματοδότηση έργων που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, σε όλους τους βασικούς τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. 

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συναδέλφους , ιδιαίτερα τους γονείς, στη κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με εκπαιδευτικούς , τη Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11 το πρωί για να απαιτήσουμε:   

 

  • Επισκευή σχολείων – εξασφάλιση κατάλληλων χώρων ,ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη.
  • Κανένα τμήμα πάνω από 15 μαθητές
  • Έκτακτο κρατικό κονδύλι για προσλήψεις εκπαιδευτικών ,μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στη καθαριότητα.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια αναγκαίων υλικών (Μέτρα προστασίας, αντισηπτικά κ.λπ.)
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σχολιατρική Υπηρεσία, με ευθύνη τον έλεγχο και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ