Η πρώτη εκπομπή του Συνδικάτου

FacebookTwitterGoogle+Share

Καλή αρχή!

Η πρώτη εκπομπή του Συνδικάτου στο web radio (διαδικτυακό ραδιόφωνο) του ΠΑΜΕ βγήκε στον αέρα. (Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή μαγνητοφωνημένη)

Καλεσμένοι στο ερασιτεχνικό στούντιο του ΠΑΜΕ για αυτή την πρώτη εκπομπή, οι Πρόεδροι των επιχειρησιακών Σωματείων του Newrest Catering, ο συνάδελφος Γιώργος Κατσιπόδης,  του ξενοδοχείου Caravel ο συνάδελφος Ηλίας Κολλιόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας στο ξενοδοχείο Metropolitan και πρόεδρος του Παραρτήματος στα Δυτικά, ο συνάδελφος Γιώργος Χατζούδας.

Η συζήτηση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου. περιστράφηκε γύρω από την οργάνωση της απεργίας της 6ης Νοέμβρη και πιο συγκεκριμένα τί σημαίνει αυτή η απεργία αυτή για τον κλάδο, σε ποια χρονική στιγμή έρχεται με βάση και τις εξελίξεις στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό. τον ρόλο των επιχειρησιακών Σωματείων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη στάση της εργοδοσίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και ιδιαίτερα για τα ιδεολογήματα που σπέρνουν με στόχο τη χειραγώγηση των εργαζομένων, για να περάσουν όχι μόνο όσα μέτρα έχουν νομοθετηθεί αλλά και όσα πρόκειται να έρθουν σύντομα.

Η συζήτηση κατέληξε με την ανάγκη για συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μπροστά στα μέτωπα πάλης που είναι ανοιχτά όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις, το Ασφαλιστικό, τα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Το Συνδικάτο με αυτή την πρώτη προσπάθεια να συμβάλλει στην ανταλλαγή εμπειριών από τη δράση του μέσα στον κλάδο, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να αγκαλιάσουν αυτό το μέσο επικοινωνίας, όχι μόνο με την ακρόαση των εκπομπών, αλλά με την ανταλλαγή προτάσεων και σκέψεων για το πώς καλύτερα θα παρουσιάζουμε τα θέματα της επικαιρότητας.

Γνωρίζοντας ότι «κάθε αρχή και δύσκολη» περιμένουμε τις κριτικές και τις προτάσεις όλων.