Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

FacebookTwitterGoogle+Share

«Την αγωνιστική στάση των εργαζομένων από όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής, τα τουριστικά γραφεία, τα εστιατόρια και τα καφέ που με τη μαζική τους κινητοποίηση, συνέχεια των μεγάλων αντίστοιχων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα και έδωσαν απάντηση σε εργοδοσία – κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούν την πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, της φτώχειας, της μισής δουλειάς – μισής ζωής» χαιρετίζει το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα καταγγέλλει «την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία – Τουρισμό. Το υπουργείο Εργασίας, το οποίο έχει γίνει παραθεριστικό κέντρο που υποδέχεται καθημερινά με κόκκινα χαλιά και επιδοτήσεις τους μεγαλοξενοδόχους, κατέβασε τα ρολά του και με δυνάμεις καταστολής και χημικά εναντίον των ξενοδοχοϋπαλλήλων έδειξε ποιος θέλουν να πληρώσει τον λογαριασμό της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού της Εργοδοσίας Βρούτση, θέλησε να στείλει μήνυμα ότι είτε με το φόβο της ανεργίας, είτε με την καταστολή θα υλοποιήσει την πολιτική που θα χαρίζει επιδοτήσεις εκατομμυρίων για τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά φτώχεια και ανεργία στους  ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Στην προκλητική στάση της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι σε Ξενοδοχεία – Τουρισμό βροντοφώναξαν: Πληρώσαμε πολλά – Δεν θα πληρώσουμε ξανά.

Η κυβέρνηση τώρα να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στον Τουρισμό:

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή – Όχι στην εκ περιτροπής εργασία.
  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου».