Για την καταστολή απέναντι στους νησιώτες

FacebookTwitterGoogle+Share

Η τρομοκρατία απέναντι στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου δεν θα περάσει!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής καταγγέλλει την άγρια καταστολή και τρομοκρατία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε Χίο και Λέσβο ύστερα από την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης.

Οι χιλιάδες κάτοικοι αυτών των νησιών που αγωνίζονται και διεκδικούν τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών, έρχονται αντιμέτωποι με τα χημικά, τα καπνογόνα και τις «αύρες» των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής που δρουν και συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής.

Χαιρετίζουμε τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις των εργατικών κέντρων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στην προσπάθεια τους να μην περάσει η τρομοκρατία. Είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που για μια ακόμη φορά δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Για να υπηρετήσουν το ΝΑΤΟ και τα σχέδια που υπάρχουν στην περιοχή δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους των νησιωτών από την μία και να χτίσουν φυλακές για τους χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, Εργατικά Κέντρα,τα ταξικά σωματεία στην Αθήνα δίναμε την μάχη για να γίνει πραγματικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, ήρθαμε και εμείς αντιμέτωποι με την τρομοκρατία, με τα ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο-παρωδία. Δυνάμεις καταστολής που μετά την περιφρούρηση της συνδικαλιστικής μαφίας, θα αποβιβαστεί στα νησιά για να εντείνει την βία στους κατοίκους που αντιδρούν.

Η τρομοκρατία και η καταστολή της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσουν. Θα βρίσκουν απέναντι τους κάθε φορά το οργανωμένο κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, την αλληλεγγύη απέναντί σε Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες και πάντα θα πέφτει στο κενό.

Απαιτούμε:

Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό

Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα, κλειστά ή ανοιχτά. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης

Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της

Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία

Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει

Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό».