Σε εξέλιξη από το πρωί οι αρχαιρεσίες – Σε αποφασιστική ενίσχυσή της καλεί η ΔΑΣ

FacebookTwitterGoogle+Share

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 8 το πρωί οι αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στο κτίριο του ΕΚΑ.

Με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών – Όχι των εργοδοτών. Ενωτικός, μαζικός αγώνας για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» η ΔΑΣ ΕΚΑ καλεί σε αποφασιστική ενίσχυσή της, ώστε να γίνει ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με σημαντικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από την μεγάλη πλειοψηφία του, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και ενάντια στην απροκάλυπτη απευθείας παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, με μεταφορά πείρας από τους αγώνες και τις προσπάθειες οργάνωσης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, με ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για τον ίδιο το ρόλο των συνδικάτων και τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά, εγκρίνοντας με μεγάλη πλειοψηφία τις προτάσεις της ΔΑΣ, το Συνέδριο αποφάσισε τον αποκλεισμό εργοδοτικών μηχανισμών – «σωματείων» με απροκάλυπτη συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών και των μεγαλοστελεχών τους. Συγκεκριμένα αποκλείστηκαν οι μηχανισμοί με τις ονομασίες «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών», «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

Από την ολοκλήρωση του Συνεδρίου και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, δηλαδή μέχρι την τελευταία στιγμή πριν τις αρχαιρεσίες, οι εν λόγω μηχανισμοί με τη στήριξη της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή μεθόδευση για την ανατροπή των αποφάσεων του συνεδρίου, πηγαίνοντας 9 φορές μέσα σε πέντε μέρες στα δικαστήρια (όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός για μια απλή υπόθεση μπορεί να ταλαιπωρούνται για χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων), μέχρι να βρουν δικαστή να νομιμοποιήσει την παρουσία των εργοδοτών στα συνδικάτα!

Παρά το γεγονός ότι έχασαν τα πρώτα έξι δικαστήρια, επέμειναν και τελικά βρέθηκε δικαστής την Παρασκευή 14/2 το μεσημέρι η οποία νομιμοποίησε την άθλια μεθόδευση της εργοδοσίας στους δύο από τους τρεις μηχανισμούς («Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων»). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε το «Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» συνομολόγησε ότι είναι και εργοδότες μέλη του Συλλόγου. Χαρακτήρισε τα μέλη των ΔΣ των επιχειρήσεων… διευθύνοντες υπαλλήλους, που δεν επηρεάζουν τη ψήφο των εργαζομένων. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Σωματείο για την επιχειρηματική δράση του επαγγελματικού ταμείου του κλάδου!

«Να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν από τους εργάτες και τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας! Οι εργάτες τους έχουν αποκλείσει!» τονίζει η ΔΑΣ.