Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποφάσισε να μην κάνει συνέδριο!

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα γίνει Συνέδριο!

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συγκάλεσε σήμερα την ολομέλεια της Διοίκησης, με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των «κουκιών» που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους.

Με μια προειλημμένη απόφαση, η ηγετική ομάδα (Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος, Βασιλόπουλος) και η πλειοψηφία της Διοίκησης επιδιώκουν να στήσουν ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη.

Δηλαδή, αποφάσισαν να μη γίνει Συνέδριο!

Στην ουσία θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να «οχυρωθούν» σε ένα χώρο με μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στήσουν μια κάλπη, από την οποία θα περάσουν «αντιπρόσωποι» – κανένας δεν ξέρει ποιοι – χωρίς καμιά διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης, εργοδότες και νόθοι, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Αυτό δεν είναι Συνέδριο, δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης!

Δεν θέλουν, όμως, πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν, γι αυτό, εξάλλου, με ομοθυμία αμφισβήτησαν το Συνέδριο του ΕΚΑ.

Επιπλέον, με θράσος που ξεχειλίζει, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν τους απασχολεί κανένα εργατικό πρόβλημα. Αγνόησαν επιδεικτικά, για άλλη μια φορά, τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.

Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν! Η απεργοσπαστική και υπονομευτική ανακοίνωση που δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες τα λέει όλα!

Όπως τα λέει όλα και η αμφισβήτησή τους στο δικαίωμα των εργατικών συνεδρίων να πετούν από τις γραμμές τους εργοδότες και νόθους.

Δήλωσαν ότι το μόνο που αναγνωρίζουν είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων!

Αυτή είναι η ηγετική ομάδα, που οι εργαζόμενοι δικαίως χαρακτήρισαν συνδικαλιστική μαφία, και όλοι όσοι σέρνονται πίσω από αυτήν και τη στηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι μόνοι που χαίρονται με την παρουσία και την ηγεμονία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μεγαλοεργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση!

Λογαριάζουν, όμως, όλοι τους χωρίς τον «ξενοδόχο»! Η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της θα μπαίνει εμπόδιο στα βρώμικα σχέδιά τους, μέχρι να τους πετάξει από το σβέρκο της!

Όλοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη!

Όλοι και όλες στη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο – fast track!

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!‍