Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18/2 για το ασφαλιστικό

FacebookTwitterGoogle+Share

Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη κλιμακώνεται η πάλη των εργαζομένων και του λαού για την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το δρόμο στα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.
Ηδη χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας στις 18/2, ενώ αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση πήρε στη χτεσινή της συνεδρίαση και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης έχουν επίσης πάρει πολλά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Στο φόντο αυτό, χαρακτήρα αποφασιστικού βήματος και σταθμού για την επιτυχία της απεργιακής μάχης παίρνουν οι αυριανές συγκεντρώσεις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις όλης της χώρας, μαζί με οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων.

Παράλληλα, τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις και με καθημερινές πρωτοβουλίες δυναμώνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά, για να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, απαντώντας στις προκλητικές αξιώσεις των εργοδοτών και στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 4.30 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (4 μ.μ. έως 8 μ.μ.).

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης του με άλλους μαζικούς φορείς, το κλαδικό Συνδικάτο, μαζί με την ΟΓΕ και τη συμμετοχή του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα περιοδεία στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza» στην Αθήνα.

Κατά την περιοδεία ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γ. Στεφανάκης, εξήγησε τις κατευθύνσεις του «νέου Ασφαλιστικού» που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου. Ανέδειξε ότι το Ασφαλιστικό – άρα και η επίθεση σε αυτήν – πέρα από τη σύνταξη, αφορά σε μια σειρά από πλευρές, όπως η προστασία της μητρότητας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, τα φάρμακα και οι ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας, οι αναπηρικές συντάξεις κ.ά.

Η εκπρόσωπος της ΟΓΕ, Αθηνά Λαζαρίδου, αναφέρθηκε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που κυριαρχούν στον κλάδο του Τουρισμού και ιδιαίτερα στις εργαζόμενες, σμπαραλιάζοντας τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνική τους ζωή. Επισήμανε ότι η «ευελιξία» στην εργασία αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων και όχι «επιλογή» της εργαζόμενης γυναίκας.

Η κοινή δράση του κλαδικού Σωματείου και των Συλλόγων της ΟΓΕ συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, με περιοδεία στο ξενοδοχείο «Hilton».