Οι απαγορευμένοι καρποί της «Ανάπτυξης»

FacebookTwitterGoogle+Share

του Ηλία Κολλιόπουλου

Προέδρου του Σωματείου του Ξενοδοχείου Caravel

Το Δέντρο ‘’Ανάπτυξη’’ προτιμά περιβάλλον με εξαθλιωμένους μικροοργανισμούς. Έδαφος πλούσιο σε υδρογονάνθρακες και ορυκτά, άπλετο ήλιο , κοντά σε καθαρές θάλασσες .

Στη σκιά του δεν φυτρώνει τίποτα, παρά μόνον παρασιτικοί οργανισμοί στη βάση του κορμού , που απομυζούν τους χυμούς του, όπως τα μανιτάρια της συνομοταξίας Μega Capitalus Monopolium.

Ποτίζουμε καθημερινά , με τον ιδρώτα μας , με το Αίμα μας, με Δάκρυα και ελπίδες μιας ζωής. Μετά την ανθοφορία και το δέσιμο των Καρπών γίνεται η συγκομιδή μέσα στο λιοπύρι , από την ώρα που φεύγει η νύχτα μέχρι να ξανάρθει. Η συγκομιδή γίνεται χωρίς γκρίνιες και λαικά παρατράγουδα. Οι καρποί προσφέρονται φρέσκοι στη Σκιά του Δέντρου, στον Ατσαλάκωτο-ληστή. Εκείνος ρεύεται , χορεύει και γελά . Εμείς παρακολουθούμε αμέτοχοι. Το περίσσεμα , το βάζουμε στον καταψύκτη του.

Κατά την χώνεψη , μας κάνει μαθήματα λιτότητας, τιμιότητας, δικαιοσύνης, ομαδικότητας και εργατικότητας. Είναι οπαδός της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Μας επιτρέπει να έχουμε άποψη , αρκεί να μην είναι διαφορετική από τη δική του. ‘’ Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου’’ λένε οι σοφοί του.

Γι’ αυτό φροντίζει να μας ψιθυρίζει κουβέντες σύνεσης και αποδοχής στους χώρους συγκομιδής για να μην κουνιέται φύλλο και έχουμε απώλειες καρπών. Όσοι δεν γίνουν προσεκτικοί προσάγονται ‘’επί διαταράξει ‘’ και αποπέμπονται.

Από κούνια σε μαθαίνει ότι τα δόντια που θα βγάλεις τα έχεις για να μασάς τη τσίχλα του. Δεν τα έχεις για να γεύεσαι τους καρπούς της ‘’Ανάπτυξης’’ ,η να δαγκώνεις το χέρι που τους αρπάζει. Αν είσαι αλλεργικός στη παιδεία του και αρχίζεις να τα τρίζεις , στα αφαιρούν για να μην μεταδοθεί και σε άλλους.

Στο φαγοπότι των καρπών του δέντρου παρευρίσκεσαι για να μαγειρεύεις, να σερβίρεις και μετά τρώς τα απόβλητα και τα κουκούτσια των καρπών.

Μην γκρινιάζεις αχάριστε. Να δοξάζεις το Θεό που είσαι ζωντανός και παίρνεις μέρος στην Ιεροτελεστία της Άνοιξης και ας είσαι το λίπασμα.  Δεν σου έμαθαν ότι κάποιοι καρποί είναι απαγορευμένοι;                                                                        Θα σου κρατήσουν στην άλλη ζωή πρώτο τραπέζι. Τι άλλο θέλεις . Υπάρχουν και χειρότερα. Συμμορφώσου.

Αν είσαι κόστος, που σε εκμεταλλεύονται, είναι γιατί έχεις αποκτήσει κακές  συνήθειες και αγκυλώσεις .

Ακούς εκεί ; Που απαιτείς να είσαι καλά στην Υγεία σου, με Παιδεία, Ελεύθερο χρόνο, Ψυχαγωγία, Αθλητισμό, Πολιτισμό. Να γυρνάς από δω και από κει με δωρεάν μετακίνηση. Να θες τουρισμό και διακοπές. Δεν σου αρκεί που σε έχω άνεργο για να ξεκουραστείς, ζητάς και επίδομα ανεργίας. Αριστοκράτη !

Ζητάς να έχεις σπίτι να μένεις, για να εκπληρώσεις το βιολογικό σου προορισμό με την γυναίκα των παιδιών σου. Τα κουτσούβελα βρέ αθεόφοβε δεν τα σκέπτεσαι. Σου έδωσε η φύση τη φύση σου και θες να κάνεις παιδιά!

Έχεις λεφτά να πληρώσεις τον τοκετό, την υγεία τους αν αρρωστήσουν; Να πάνε σχολείο , να σπουδάσουν, να γίνουν άνθρωποι. Αντιπαραγωγικό Τεμπελόσκυλο. Πού θα βρούν δουλεία μετά ;

Να τους εκμεταλλεύεται ο ένας κι ο άλλος απ’ το σινάφι μου . Χωρίς ένσημα αντί πινακίου φακής. Α ρε Μαύρε . Κακομαθημένε. Ξύλο που θέλεις και καταστολή.

Γι αυτό θα σε ευνουχίσω. Να μην φλερτάρεις. Να μην ερωτεύεσαι.

Να μένεις με τους γονείς σου. Να τους προσέχεις , γέρους ανθρώπους. Όλα από την κρατική Πρόνοια τα περιμένεις. Εξάλλου πόσο θα αντέξουν με την ψωροσύνταξη που παίρνουν και τόσα που έχουν τραβήξει για να σε μεγαλώσουν. Οσο για σένα αν γεράσεις και δεν έχεις σύνταξη , ούτε παιδιά να σε φροντίσουν……..Μην είσαι ντίπ για ντίπ άμυαλος .

Τι να την κάνεις τέτοια ζωή. Θα σε ευθανατίσω δωρεάν.

Μη σε νοιάζει για μένα που θα βρώ ανταλλακτικά σου. Θα κάνω επεμβάσεις εκδημοκρατισμού σε άλλες χώρες με τα φιλαράκια μου τον Νάτο και τον Οηέ. Θα φιλοξενήσω τους πρόσφυγες σε μια δεξαμενή τον έναν πάνω στον άλλο και όταν τους χρειαστώ θα ανοίξω τη κάνουλα να ποτίσω και άλλα δέντρα ανάπτυξης.

     Πρώτη φορά νομίζεις θα είμαι τόσο Οικολογικά Εύσπλαχνος και Συμπονετικός ;

Είμαι Όνομα και πράγμα. Σωτήρη με λένε. ΄΄ Σωτηρό-πουλω’’ απ’ την Αγιά Σωτήρα. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν εμένα σ’ αυτόν το κόσμο, για να κόβω τα φτερά που βάζουν στη σκέψη τους μερικοί και τους εξουδετερώνω δεμένους στην γκιλοτίνα του μικρότερου κακού περνώντας τη λεπίδα σύριζα από την καρωτίδα. Πως σας πέρασε από το μυαλό ότι σας χρειάζομαι πεθαμένους.Μισοζώντανους και εξαθλιομένους σας θέλω για να απασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας στο δάσος ‘’Ανάπτυξης’’ του κήπου μου.

Αχάριστοι. Που θέλετε να ζείτε και σαν Άνθρωποι