- Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη για τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων
- 1η ΜΑΗ 2026 - ΑΠΕΡΓΙΑ: Καμιά θυσία για τον πόλεμο & τα κέρδη τους - Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή - Όλοι & όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις10:30 στο Σύνταγμα
- Σωματείο Athens Marriott: Καταγγελία για τις απολύσεις στα KFC - ΔΕΝ θα περάσουν! Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει!
- Άρθρο του Γ. Στεφανάκη για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απρίλη
- Saint George Lycabettus: 5 αστέρια στην ομηρία των συμβάσεων και τις διώξεις για συνδικαλιστική δράση
Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη για τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων
Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στη Σάμο, για τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.
Πρόκειται για μια ακόμη αυταρχική απόφαση -που προστίθεται σε όλες τις προηγούμενες- και που επιχειρεί να τρομοκρατήσει κάθε νέο άνθρωπο που δεν δέχεται η χώρα του και οι Ένοπλες Δυνάμεις της να εμπλέκονται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο η κυβέρνηση σέρνει τον λαό μας με πολύ επικίνδυνες συνέπειες.
Όπως φαίνεται την κυβέρνηση της ΝΔ δεν την έχουν ενοχλήσει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι υποκλοπές, η διαφθορά και τα ρουσφέτια που διαρκώς βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά το γεγονός ότι ένας νέος στρατευμένος από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων στην Καισαριανή, κατήγγειλε την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Για αυτό και συντονισμένα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας προσπαθούν να καλλιεργήσουν με κάθε τρόπο κλίμα φόβου και καταστολής τόσο ανάμεσα σε στρατιώτες όσο και σε αξιωματικούς που αμφισβητούν την εγκληματική πολιτική της. Επιχειρούν να φιμώσουν τους νέους στρατευμένους που αρνούνται να γίνουν κρέας για τα κανόνια και να συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα του πολέμου και με την πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων.
Αντίθετα, μόνο περηφάνια και έπαινος αξίζει σε όλους τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους και που σηκώνουν κεφάλι ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή και τασσόμενοι στο πλευρό των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, παρά τις ποινές και την τρομοκρατία που υφίστανται.
Ως Συνδικάτο δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό του στρατιώτη Ρήγα Τσούνη και απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη και τρομοκρατική ποινή. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και των εργαζόμενων να εκφράζουν τη γνώμη τους, να υπερασπίζονται τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους, την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την πάλη για μια πατρίδα χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.
- Να ακυρωθεί εδώ και τώρα η εκδικητική ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη!
- Να σταματήσουν οι διώξεις, η φίμωση και η τρομοκρατία απέναντι σε στρατιώτες και αξιωματικούς!
- Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο – Κανένας φαντάρος και κανένας αξιωματικός έξω από τα σύνορα
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
