- Σωματείο εργαζομένων Marriott: η ασφάλεια & η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμες!
- Ξενοδοχεία & Εστίαση: Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία
- Υπόμνημα του Συνδικάτου προς τις εταιρείες ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ & ΕΛΠΕ για τους εργαζόμενους στην κουζίνα
- Η εργοδοτική αυθαιρεσία Ξενοδοχειακών ομίλων – εργολάβων & μεγάλων εταιρειών εστίασης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! | Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/6 στις 11πμ έξω από τα γραφεία των Ξενοδόχων (Σταδίου 24)
- Σωματείο εργαζομένων INTERCONTINENTAL: στις 24/6 Απεργούμε μαζικά - Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας: ανακοίνωση για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα
Μπροστά στον αναμενόμενο νέο καύσωνα το Υπουργείο Εργασίας αντί να εκδόσει Υπουργική Απόφαση για τις ακραίες καιρικές συνθήκες όπως είχε δεσμευθεί, συνεχίζει να αδιαφορεί βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η προστασία της ζωής μας θεωρείται κόστος, εμπόδιο για τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Απαιτουμε άμεσα να εκδοθεί υπουργική απόφαση που να προβλέπει μόνιμα μέτρα προστασίας στα ακραία καιρικά φαινόμενα για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων του κλάδου, τους διανομείς, για τους σερβιτόρους των εξωτερικών χώρων (παραλίες, pool bar), για τους ψήστες και τους μάγειρες, τις καθαρίστριες εξωτερικών χώρων.
Το Συνδικάτο απαιτεί άμεσα:
- Να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα δεσμεύει τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εξωτερικών εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω..
- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους εσωτερικούς χώρους δουλειάς, όπως: επαρκής κλιματισμός και εξαερισμός, συχνά διαλείμματα, παροχή δωρεάν δροσερού νερού.
- Τα Μέτρα Προστασίας να είναι μόνιμα και δεσμευτικά, παίρνοντας υπόψη ότι οι καύσωνες θα συνεχιστούν και τα επόμενα καλοκαίρια , όπως αντίστοιχα και οι συνθήκες παγετού το χειμώνα.
- Να σταματήσει η διανομή με μηχανάκι στους 38 βαθμούς κελσίου με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ