Η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων θυσιάζει τους διανομείς στον βωμό του κέρδους

FacebookTwitterGoogle+Share

Ακόμα ένας συνάδελφος διανομέας, ηλικίας μόλις 17 χρόνων προστέθηκε χθες στον μακρύ κατάλογο των αδικοχαμένων εργατών στη μάχη για το μεροκάματο, στην περιοχή του Ωρωπού.

Αυτή την φορά αποδεικνύεται με τον πιο σκληρό τρόπο  ότι η συνολική πολιτική της κυβέρνησης  όσο και των προηγούμενων, είναι εγκληματική! 

Όχι μόνο  τα μέτρα προστασίας, της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων αντιμετωπίζονται σαν κόστος με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι διανομείς και άλλοι εργαζόμενοι να  σκοτώνονται την ώρα της δουλειάς καθημερινά αλλά είναι αυτή που σπρώχνει παιδιά, που ακόμα δεν έχουν τελειώσει το σχολείο να εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες για καλύψουν τα δυσβάσταχτα έξοδα που σήμερα καλείται να πληρώσει μια λαϊκή οικογένεια. 

Ακόμα πιο προκλητικό είναι πως ενώ αυξάνονται τα «ατυχήματα» σε καθημερινή βάση, η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει τους διανομείς στα ΒΑΕ, ενώ με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τα ατομικά μέτρα προστασίας για τους διανομείς- «συνεργάτες» συνεχίζει να απαλλάσσεται εξολοκλήρου η μεγαλοεργοδοσία- οι πλατφόρμες διανομής από την υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν και κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, με την υποχρέωση να δίνουν 10 ευρώ το μήνα (!) στους διανομείς για το κράνος. Συνεχίζει να απαλλάσσεται από τη συντήρηση και τα έξοδα κίνησης των οχημάτων των διανομέων. 

Με τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά ότι η μόνη λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Απαιτούμε: 

• Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι- συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη. 

• Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα! Αντίστοιχα, των λαντζέρων, μαγείρων, σερβιτόρων. 

• Πλήρης ασφάλιση κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης! Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο. 

• Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.