Δελτίο τύπου σχετικά με την ανοικτή συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου στο ΧΙΛΤΟΝ

FacebookTwitterGoogle+Share

Πραγματοποιήθηκε χθες, εντός του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, η ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου με τα εξής θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους σε αυτό:

  1. Ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις για την ανακαίνιση και την διακοπή λειτουργίας του Ξενοδοχείου
  2. Διαμόρφωση των μορφών δράσης και του πλαισίου διεκδικήσεων για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος όλων των συναδέλφων.

Η διοίκηση του Συνδικάτου υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε στον Οργανισμό διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ)  καθώς  αρνείται να απαντήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί με την μορφή υπομνήματος καθώς επίσης και για το γεγονός ότι επίσης αρνείται επίμονα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου.

Από την συνεδρίαση προέκυψε ομόφωνη απόφαση η οποία απαιτεί άμεσα από την Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ, τα εξής :

α) Να απαντήσει γραπτώς σε ό,τι αφορά τα αιτήματα, όπως έχουν διατυπωθεί μέσα από το υπόμνημα που σας έχει κατατεθεί ήδη αρκετές φορές, και αφορά την δέσμευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα χωρίς βλαπτικές μεταβολές και του εισοδήματος όλων των εργαζομένων τόσο κατά την διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του ξενοδοχείου για ανακαίνιση αλλά και στη συνέχεια όταν θα επαναλειτουργήσει.

β) Να ορίσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεννόηση με  την διοίκηση, συνάντηση με αντιπροσωπία του Συνδικάτου.

Ταυτόχρονα εξουσιοδοτούνται τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου να προκηρύξουν στάση εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων στο ξενοδοχείο εάν κρίνουν ότι η Ιονική ξενοδοχειακή καθυστερεί σκοπίμως να ανταποκριθεί στα παραπάνω.

Γι’  άλλη μια φορά απουσίαζε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και ο επικεφαλής της, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου. Την ίδια στάση επέλεξαν να τηρήσουν όλα τα εκλεγμένα με την παράταξη της πλειοψηφίας στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων του ξενοδοχείου και ειδικότερα ο πρόεδρος του και νέος γ.γ της Ομοσπονδίας.

Τόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου όσο και οι συνάδελφοι στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση συνολικά των συγκεκριμένων «συνδικαλιστών» οι οποίοι συνειδητά εμποδίζουν κάθε συλλογική διαδικασία και συστηματικά υπονομεύουν τις προσπάθειες του Συνδικάτου να υπερασπιστεί κεκτημένα δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε μια κρίσιμη περίοδο που το μέλλον τους κυριολεκτικά  κρέμεται από μια κλωστή.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ