Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ: Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης και συνολικά της εργοδοσίας, να μας καλούν να συναινέσουμε στα εγκλήματα που διαπράττει στις πλάτες μας.

Τι να πρωτοαναφέρουμε;

  • Την εργασία των ανήλικων που εισηγήθηκαν προσφάτως σε συνεργασία με τους ξενοδόχους δήθεν για την κοινωνικοποίηση των παιδιών που μένουν σε δομές φιλοξενίας;
  • Τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, χωρίς ΜΕΘ ανάγοντάς τα όλα σε

«ατομική ευθύνη εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας;

  • Το ότι το εισόδημά μας μειώθηκε κάτω από το μισό για περίπου 2 χρόνια αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για τις ανατιμήσεις βασικών αγαθών & του ρεύματος μπροστά στις ορέξεις της αγοράς;
  • Το ότι ανοίγουν τα σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς μέτρα προστασίας, με μαθητές στοιβαγμένους σε τάξεις, νήπια που κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ χωρίς εξαερισμό κλπ ενώ ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν κάνανε απολύτως τίποτα για να διασφαλίσουν την υγεία των παιδιών μας και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων;
  • Το ότι ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς των σπιτιών μας, που αποκτήσαμε με δεκάδες χρόνια δουλειάς, την ίδια στιγμή που τα νοικοκυριά στενάζουν καθημερινά;
  • Το ότι η κυβέρνηση & η εργοδοσία δεν δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό κάτι το οποίο φάνηκε από τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ που ξεδιάντροπα έδωσε τα πάντα στους λίγους, από ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, μέχρι και τσάμπα εργαζόμενους!

Σε αυτά, που τα ζούμε καθημερινά, έρχεται να προστεθεί η εντατικοποίηση στη δουλειά που χτυπάει κόκκινο, ενώ παράλληλα η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδέψει με τις άδειες μας για να μην μας χρωστάει κιόλας,η ανασφάλεια για το αν το ξενοδοχείο θα μείνει ανοιχτό, αν θα έχουμε δουλειά, πώς θα ζήσουμε την οικογένειά μας τον χειμώνα, αν θα μας πετάξουν πάλι στο πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Όλο αυτό το διάστημα, εμείς δεν το βάλαμε κάτω. Βρεθήκαμε μαζί με το Συνδικάτο της Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται γύρω του, σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες μάχες του κλάδου και όχι μόνο. Η Δ.Α.Σ.Hilton ήταν εκεί στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Ευβοίας, στην συγκρότηση της αλληλεγγύης εν μέσω πανδημίας για συναδέρφους που το είχαν ανάγκη, στις κινητοποιήσεις για τους εξτρά εργαζόμενους στο Υπουργείο Εργασίας, στις διαμαρτυρίες, στις διεκδικήσεις για την διασφάλιση του εισοδήματος των εποχικών εργαζόμενων και δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που απολυόταν ή έληγε η σύμβασή του με αφορμή την πανδημία και σε τόσους άλλους σταθμούς ακόμα.

Απέναντι μας υπάρχουν οι συμβιβασμένοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Hilton που σε όλη την περίοδο της πανδημίας ήταν απόντες, κατήργησαν τον θεσμό των γενικών συνελεύσεων- των συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων- των Συμβουλίων εργαζομένων, με την άρνησή τους και την απαξίωσή τους προς αυτά τα όργανα στα οποία τους έχουν εκλέξει οι ίδιοι οι συνάδερφοί τους. Σήμερα έρχονται με άλλο προσωπείο – αυτό της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής κίνησης (ΠΑΣΚΕ)- και ζητάνε ξανά την ψήφο σας, αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου σας προέτρεπαν να μην ψηφίσετε απαξιώνοντάς το, ενώ σήμερα σας καλούν να τους στηρίξετε. Είναι πολύ το θράσος τους!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δεκάδες παρεμβάσεις- οι αμέτρητες ανακοινώσεις και καταγγελίες που έκανε το Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα στη διοίκηση του Hilton και στην Ιονική, ακόμα και πρόσφατα μπροστά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, τους ενόχλησαν πολύ, όλους, ακόμα και τους συνάδερφους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και για αυτό σήμερα ζητούν τη ψήφο σας, γιατί ο στόχος τους είναι να βάλουν εμπόδια στην δράση και ανάπτυξη του Συνδικάτου- ειδικά αυτή την περίοδο που το ξενοδοχείο προχωράει σε ανακαίνιση! Τους απαντάμε λοιπόν ξεκάθαρα, πως τα σωματεία και τα Συνδικάτα, δεν θα τα κάνουν αυτό που ονειρεύονται δηλαδή σωματεία – σφραγίδες, που θα μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους και θα τρέχουν πίσω από τον εργοδότη!

Η Δ.Α.Σ. Hilton μαζί με δεκάδες συνδικαλιστές & άλλα επιχειρησιακά σωματεία από όλη την Αττική, θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις, για σωματεία μαζικά που θα αγωνίζονται σε ταξική κατεύθυνση για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Θα παλέψουμε για μαζικές διαδικασίες όπου οι εργαζόμενοι θα λένε την γνώμη τους, για παρουσία σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς, μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα!

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και σε αυτές τις εκλογές για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα τσιράκια της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Σας καλούμε να ψηφίσετε στις εκλογές του Συνδικάτου μαζικά! Να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα Συνδικάτο μαχητικό που θα αποτελεί οχυρό των κατακτήσεών μας, το εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, που θα μπει μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για την ζωή που μας στερούν, την ζωή που μας αξίζει! Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς!!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Οι υποψήφιοι με την Δ.Α.Σ. από το ξενοδοχείο Hilton

1. Βασιλάκη Μαρία 5. Καρδούλιας Φώτης 9. Πάνου Δήμητρα
2. Γεωργίου Λουκία 6. Λινός Νίκος 10.Παστός Κώστας
3.  Δασκαλοπούλου Μαρία

4.  Καμηλάκης Μανόλης

7.  Νικόλαου Θωμάς

8.  Νικολός Κώστας

11.Τουρτσινάκη Ελένη
  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ