ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Χωρίς κανένα δισταγμό και λίγο αίσθημα ντροπής η κυβέρνηση της ΝΔ βάζοντας μπροστά το  Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να προκαλεί. Μετά από την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική υπόθεση, συνεχίζουν να κάνουν τα χατίρια στην μεγαλοεργοδοσία, αυτήν την φορά το τερμάτισαν επιτρέποντας την ανήλικη εργασία στον κλάδο μας από 16 ετών για παιδιά σε δομές φιλοξενίας.

Μάλιστα την πρόθεση τους αυτή την βαφτίζουν ως κοινωνική προστασία. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν είναι να εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη οι μεγαλοξενοδόχοι. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν εμπειρία για το πώς αξιοποιούνται οι νέοι άνθρωποί στα ξενοδοχεία και στις μεγάλες τουριστικές μονάδες  με τις απλήρωτές πρακτικές και την μαθητεία από τις επαγγελματικές σχολές που αποτελούν χρόνια τώρα και με όλες τις κυβερνήσεις πεδίο έντασης της εκμετάλλευσης και σε άθλιες εργασιακές συνθήκες. Αλλά από ότι φαίνεται θέλουν κι άλλο!

Αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτά τα παιδιά στις δομές φιλοξενίας είναι η στήριξη με κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση για να μπορέσουν να σπουδάσουν , να τελειώσουν το σχολείο με ότι ιδιαίτερο μέτρο προστασίας πρέπει να ληφθεί. Επειδή είναι πολλά τα λεφτά όμως και η όρεξη των ξενοδόχων μεγάλη είπατε να μην τους χαλάσετε το χατίρι!

Εμάς τους εργαζόμενους στον κλάδο μαζί με το συνδικάτο να ξέρετε ότι θα μας βρείτε απέναντι σε αυτές τις άθλιες επιδιώξεις σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την εργασία μικρών παιδιών ούτε στα ξενοδοχεία ούτε πουθενά και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για αυτό! Δίνουμε την πρώτη απάντηση μας με παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 16:30

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ