Ανακοίνωση του Συνδικάτου: Όλοι στο συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη στις και στην απεργία στις 10 Ιούνη

FacebookTwitterGoogle+Share

Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το  νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, κλιμακώνεται.

Ενάμιση χρόνο τώρα, η πάλη και τα αιτήματα των σωματείων και όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, για διασφάλιση του εισοδήματος, των μέτρων προστασίας της Υγείας μας, για την επιστροφή όλων στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα, συνδέθηκαν με την καταδίκη όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και του νομοσχεδίου της σημερινής κυβέρνησης  με εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ -ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ποτέ δεν ήταν δική μας επιλογή και ποτέ δεν θα ‘ναι, η εξαντλητική δουλειά, η δουλειά ήλιο με ήλιο. Οι μισθοί πείνας, η μερική απασχόληση, οι εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες, οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στο κρόταφο που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται- να θησαυρίζουν από τη σκληρή δουλειά μας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι μεγάλο-εργοδότες. Θα την κάνει ακόμη πιο άγρια. Νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία, κάνοντας ακόμη πιο λάστιχο την ζωή μας. Ξεχαρβαλώνοντας τον όποιο προσωπικό και οικογενειακό χρόνο έχει απομείνει. Απαλλάσσοντας τους επιχειρηματίες από τον μεγάλο βραχνά της συλλογικής πάλης, διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, από το ταξικό εργατικό κίνημα. Βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο, μόνο του απέναντι στον εργοδότη.

 

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Αυτά στηρίζουν οι εργοδοτικοί- κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία του κλάδου και σε εργοδοτικά σωματεία. Στη κλαδική σύμβαση για τα Ξενοδοχεία, εδώ και χρόνια  βάζουν την υπογραφή τους στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στο 10ωρο και το 7ημερο, ανάλογα την πληρότητα. Αξιοποιώντας το δίλλημα συλλογική ή ατομική σύμβαση έστρωσαν το δρόμο ώστε να χειροτερέψει η κατάσταση, να καταργηθεί ο σταθερός ημερήσιος χρόνος, η σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Έτσι ήρθε αυτή η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού που όλοι τους πανηγύριζαν. Η ανάπτυξη που έλεγαν ότι θα ωφελήσει και τους εργαζόμενους, με θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς . Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χιλιάδες από μας να ζούμε χωρίς εισόδημα, να είμαστε άνεργοι και στην καλύτερη περίπτωση να παίρνουμε το επίδομα της εξαθλίωσης των 534 ευρώ.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας συμφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η μόνη τους διαφωνία είναι αν θα είναι και αυτοί στο παζάρι για τη διευθέτηση. Πιστεύουν στη συλλογική διευθέτηση για τη κατάργηση του 8ωρου στο όνομα πάντα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας . Το γνωστό «ποίημα» που μας λένε κάθε φορά για να πουν με άλλα λόγια ότι στηρίζουν τα αφεντικά και τα κέρδη τους.

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας , να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

 Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα την ειδικότητα, μάγειρες , διανομείς, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού, δυναμώνουμε την οργάνωση μας-το Συνδικάτο μας.

Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες,  την κυβέρνηση και τα κόμματα τους

Ενώνουμε την φωνή μας με την υπόλοιπη εργατική τάξη, με  σωματεία απ’ όλους τους κλάδους

Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ

ΚΑΙ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ!