Καταγγελία του Συνδικάτου για τους διανομείς: Η κοροϊδία του Υπουργείου Εργασίας και της Κυβέρνησης απέναντι στους διανομείς ξεπέρασε τα όρια!

FacebookTwitterGoogle+Share

Ενώ έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δεκάδες κινητοποιήσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας των διανομέων με τα σωματεία τους,

ενώ επανειλημμένα έχουν καταθέσει τα δίκαια αιτήματα τους στο Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας ο υπουργός να συναντήσει τους εκπροσώπους τους από το Συνδικάτο,

ενώ ο Υπουργός μέσω του διευθυντή του γραφείου του έχει ανακοινώσει ότι δε θα πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων από πρωτοβάθμια σωματεία…

…χθες το γραφείο τύπου του Υπουργείου ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός συναντήθηκε με διανομείς για να τους παρουσιάσει το περιεχόμενο νομοσχεδίου για την «προστασία των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες».

Μάλιστα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται με περίσσιο θράσος ότι το νομοσχέδιο προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων χωρίς παράλληλα να προκληθούν προβλήματα στις πολυεθνικές εταιρείες, δηλαδή στα υπέρογκα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Με λίγα λόγια δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές , αυτοί μιλάνε μόνο για κέρδη και ζημιές .

Γι’ αυτό άλλωστε ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για την ικανοποίηση των χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων όπως:

  • Ένταξη στα Βαρέα ανθυγιεινά
  • Υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις με 5ημερο 8ωρο
  • Μέτρα προστασίας με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών ( εξοπλισμός, εταιρικό όχημα κ.λπ.)
  • Απαγόρευση διανομής με πληρωμένες τις αποδοχές των διανομέων σε περίπτωση παγετού, καύσωνα κ.λπ.

Το μόνο που θα εξασφαλίσει τελικά είναι να νομιμοποιήσει αυτό που έχουν επιβάλλει οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, τις νέες μορφές εκμετάλλευσης, χωρίς ένσημα, χωρίς ασφαλιστικές καλύψεις, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συγκεκριμένους όρους αμοιβής και εργασίας. Η αναφορά τους σε «συνεταίρους» και η «πληρωμή ανά παραγγελία», επιδιώκει να κρύψει την εκμετάλλευση, την εξαρτημένη σχέση και τις ευθύνες για τις επικίνδυνες συνθήκες όταν είμαστε εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, στο δρόμο χωρίς προστασία, χωρίς πρόσβαση ούτε καν για την ατομική μας ανάγκη.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στην 24ωρη απεργία

6 Μάη,  10 π.μ. στο Σύνταγμα

και διεκδικούμε:

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα . Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι όσοι δεν επαναπροσληφθούν όταν ανοίξει η εστίαση.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για διανομείς, μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κ.λπ.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

 

Οργανωμένα σε κάθε εταιρεία δίνουμε την μάχη

βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες !!

Παλεύουμε σαν μια γροθιά ανεξάρτητα την ειδικότητα,

το φύλο και την χώρα καταγωγής μας.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ