- Όλοι την Πέμπτη 6/8 στις 20:00 στο Μετρό Ακρόπολη στην κινητοποίηση για τα 81 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα & το Ναγκασάκι
- Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο Λάκη Χαλκιά
- Για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα
- ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ: Πάρτε πίσω τις απολύσεις - Δεν περισσεύει κανείς - Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Οι ζωές μας δεν είναι αναλώσιμες – Δεν θα αποδεχτούμε τα εργοδοτικά εγκλήματα για κανονικότητα Όλοι στη Σύσκεψη-Συγκέντρωση σωματείων, στις 11/7, πλ. Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο στις 10:30
Από την κινητοποίηση στην ΓΣΕΒΕΕ
Σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, με αιχμή το αίτημα για εφαρμογή της ΣΣΕ στον Επισιτισμό, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.
«Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 5ήμερο – 8ωρο για όλους», απαίτησαν με το πανό που άνοιξαν.
Όπως καταγγέλλουν, η Σύμβαση που έχει υπογραφεί όχι μόνο δεν είναι υποχρεωτική, αλλά σήμερα δεν εφαρμόζεται ούτε στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους ίδιους τους εργοδότες που την έχουν υπογράψει. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλούς μισθούς, συνθήκες εντατικοποίησης με 6ήμερη δουλειά και καταστρατήγηση του 8ωρου, δουλειά σε δύο και τρία πόστα, ενώ ειδικά για τους διανομείς το Συνδικάτο καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων προστασίας και τα συχνά εργατικά «ατυχήματα».
«Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά, να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι. Όπως υπογραμμίζουν, την εργασιακή γαλέρα που κυριαρχεί στον Επισιτισμό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την επεκτείνει με νομοσχέδιο που φέρνει νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.
Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, καταθέτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ισχυρίστηκε στη συζήτηση πως η Συνομοσπονδία κινείται σε κατεύθυνση στήριξης του αιτήματος για την υποχρεωτική εφαρμογή της Σύμβασης.
«Αυτό πρέπει να το δούμε στην πράξη», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, και κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, με επόμενο βήμα την επιτυχία της απεργίας που έχει προκηρύξει για τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική τη Δευτέρα 2/11.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζονται οι περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.