Αυτοί το βιολί τους…

FacebookTwitterGoogle+Share

Την παραμονή του μεγάλου Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα, επέλεξε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας που αυτοαποκαλείται Εκτελεστικό Συμβούλιο, για να παίξει το ρόλο που γνωρίζει καλά: τη λασπολογία και τη συκοφαντία.

Από μια πλευρά τους κατανοούμε.

Είναι πράγματι άσχημο για τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να βλέπουν τις δυνάμεις τους να συρρικνώνονται, να μην περνά χωρίς αντίδραση η νοθεία που προσπαθούν να επιβάλλουν σε μια σειρά οργανώσεις που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν εκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια. Οι 29 ψηφίσαντες στο σωματείου του Πύργου, όπου συνήθως «ψήφιζαν» 600, είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Είναι επίσης δύσκολο να βρουν έστω δυο λόγια που να συσχετίζονται με την οργάνωση και των αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, με αφορμή και την αυριανή 24ωρη απεργία στην Αττική, γιατί σιχαίνονται τους αγώνες, τους είναι σοβαρό εμπόδιο στην υλοποίηση της αντεργατικής τους στάσης, στη στήριξη που παρέχουν στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Αλλά πάει πολύ να …μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Από πότε είναι παρεμπόδιση εκλογικής διαδικασίας να απαιτεί κανείς να γίνονται οι αρχαιρεσίες με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ή να μην ψηφίζουν μέλη άλλων κλαδικών σωματείων;

Για τους «τραμπουκισμούς», «προπηλακισμούς» και άλλα φαιδρά που καταλογίζουν στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ, να κοιτάξουν τις δικές τους φάτσες στον καθρέφτη, αφού οι ίδιοι μαζί με τη συνδρομή της εργοδοσίας έχουν αναγάγει την τρομοκρατία σε επιστήμη.

Τέλος, αντί να καλούν τις …αρχές(;) να επιβάλουν νομιμότητα, να ενημερώσουν τους απανταχού εργατοπατέρες τους ότι η περίοδος που είχαν τον κλάδο τσιφλίκι τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Θα βρίσκουν τους εργαζόμενους καθημερινά όλο και περισσότερους μπροστά τους, μέχρι να μπουν οριστικά στη γωνία.

Γιατί μειοψηφία στον κλάδο είναι εδώ και πολύ καιρό οι πρακτικές, οι νοθείες, οι μεθοδεύσεις, ο βρόμικος ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ