Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση της ΚΔ του Συνδικάτου & τις επόμενες δράσεις

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνεδρίασε την Παρασκευή 8/9/23 η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα επιχειρησιακά σωματεία και άλλων εργαζομένων του κλάδου. Για μία ακόμη φορά, τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης που είναι εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚΕ δε συμμετείχαν. Μετά από την εισήγηση του προέδρου και τις παρεμβάσεις εργαζομένων αποφασίστηκαν:

  • Πρώτο και άμεσο καθήκον που αποφασίστηκε είναι η ανάγκη να εκφραστεί άμεσα αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι χρειάζονται, σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και ότι το Συνδικάτο μας θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτές οι εικόνες, με τους συνανθρώπους μας πάνω στις σκεπές των σπιτιών τους χωρίς νερό και φαγητό, εγκλωβισμένους για μέρες, με νεκρούς και αγνοούμενους, είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων που με ευθύνη των κυβερνήσεων, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Επιβεβαιώνεται ξανά πως απέναντι μας έχουμε ένα επιλεκτικά ανίκανο κράτος, που αφήνει απροστάτευτο το λαό στη βροχή και στις φωτιές, επειδή αποτελούν κόστος τα μέτρα για την προστασία του λαού, την ίδια στιγμή που «μπουκώνει» τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματικούς ομίλους με χρήμα και φέρνει νόμους που μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα, όπως με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

  • Η κήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη και παράλληλα να γίνει κάλεσμα στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην ΠΟΕΕΤ και στο ΕΚΑ, να πάρουν απόφαση για απεργία.  Συντονιζόμαστε με όλα τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που προετοιμάζουν απεργιακή απάντηση Στα πλαίσια της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συσκέψεις με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, εντάσσοντας σε αυτές παρεμβάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.  
  • Η συμμετοχή του Συνδικάτου μας στη μεγάλη σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 13/9 στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα.
  • Η εκδήλωση για τη πολύμορφη βία ενάντια στις γυναίκες του κλάδου μας που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα γίνει την Παρασκευή 15/09 στις 19.30 στα γραφεία της ΟΓΕ (Βεραντζέρου 1, Ομόνοια).
  •  Στις 27/09 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους νέους εργαζόμενους.
  • Τέλος, το Συνδικάτο μας προχωράει στις αρχαιρεσίες του, όπως προβλέπει το καταστατικό του και η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στο ξενοδοχείο Wyndham.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ