Κανένας διανομέας έξω στον καύσωνα πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για τα κέρδη των επιχειρήσεων!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Από τις 10 Ιουλίου το Συνδικάτο έχει προειδοποιήσει για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος διανομέας δεν θα δουλεύει εν μέσω καύσωνα. Απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους διανομείς που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς!

Απαιτήσαμε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η διανομή σε όλες τις επιχειρήσεις, τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε να μη βάλουν σε  κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Φαίνεται ότι ορισμένοι εργοδότες κάνουν ότι δεν ακούνε βέβαια, όπως στο κατάστημα της εταιρείας «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» στο Σύνταγμα που ο διανομέας καλέστηκε να παραδώσει παραγγελίες παρότι ακόμα και το Υπουργείο έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, όπως επίσης σε κατάστημα στην Ιερά Οδό όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν χωρίς aircondition. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με κάθε τρόπο σε όλες  τις αλυσίδες εστίασης της Αθήνας, όπως GOODY’S EVEREST, PIZZA FUN, κ.α.

Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου, σταμάτησε η διανομή σε αυτά τα καταστήματα.

Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας που βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Να σταματήσει η διανομή με δίκυκλο όλες τις μέρες του καύσωνα για το διάστημα 12:00 -17:00μμ
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό, συχνότερα διαλλείματα κ.λ.π)

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ