Παρέμβαση σε κατάστημα Γρηγόρης στην Ιερά Οδό για έλλειψη κλιματισμού

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 Σήμερα 14/07 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση εκ μέρους του Συνδικάτου στο κατάστημα της αλυσίδας Γρηγόρης επί της Ιεράς Οδού 335  και Κρήνης, ύστερα από καταγγελία για τη μη λειτουργία κλιματιστικού στους χώρους επισκεψιμότητας  του που επηρεάζει άμεσα και θέτει σε κίνδυνο και με τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τους εργαζόμενους στο χώρο.
   Διαπιστώθηκε και δια ζώσης ότι οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες αφού στο χώρο επικρατεί αφόρητη ζέστη. Έγινε λοιπόν  παρέμβαση και καταγγελία στην εργοδοσία, η στάση της οποίας ήταν από ειρωνική έως  και προκλητική.  Αφού ζητήθηκε να έχουμε θερμόμετρο μαζί μας και άρνηση της ίδιας της συνδικαλιστικής ιδιότητας των μελών του Συνδικάτου έως και απειλές περί καλέσματος της Αστυνομίας.


   Συνάδελφοι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης!»! Της απαντήσαμε ότι θα γίνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ και ότι θα πρέπει άμεσα να κλείσει το μαγαζί από τις12:00 μέχρι τις 17:00 βάσει και υπουργικής απόφασης. Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι στον χώρο για τα δικαιώματα τους και ότι θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα ο κλιματισμός καθώς και οι πελάτες που βρισκόντουσαν στο χώρο εκείνη τη στιγμή για τη παρέμβαση του Συνδικάτου και για ποιο λόγο γίνεται.
 

Αυτή την κατάσταση, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, βιώνουμε καθημερινά στον χώρο μας. Από τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους έως και σερβίρισμα μέσα στη θάλασσα. Είναι, όχι απλά απαράδεκτο, αλλά προκλητικά επικίνδυνο, εργαζόμενοι να δουλεύουν ειδικά σε καύσωνα σε συνθήκες αφόρητης ζέστης χωρίς ύπαρξη στοιχειωδών μέτρων προστασίας και ασφάλειας.
  

Το Συνδικάτο σε κάθε περίπτωση παρεμβαίνει υπέρ των εργαζομένων και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει με θάρρος να καταγγέλλουν όλες αυτές τις συνθήκες που είναι σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και υγείας τους. Κανένας δεν είναι μόνος του! Μέσα από την οργανωμένη πάλη και δράση οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην πολιτική που στην κυριολεξία μηδενίζει την αξία της ζωής μας και των οικογενειών μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο