Ο όμιλος DIVANI απέλυσε εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας και συνεχίζει τις απολύσεις ενόψει των γιορτών!

FacebookTwitterGoogle+Share

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απολύσεις συνάδελφων στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, να επιστρέψει στην εργασία της η συνάδελφος με μονογονεϊκή, να στελεχωθούν όλα τα τμήματα με επαρκές και απαραίτητο προσωπικό, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις, με πενθήμερο 8ωρο.

Συνάδελφοι /σες,

Λίγες ημέρες μόνο πριν τα Χριστούγεννα, σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας σε όλα τα αναγκαία καταναλωτικά αγαθά, ο όμιλος DIVANI, έπειτα από μια κερδοφόρα σεζόν, συνεχίζει ακάθεκτη  τις  απολύσεις συναδέλφων στο ξενοδοχείο CARAVEL, σε όλα τα τμήματα ακόμα και σε αυτά που έχουν έλλειψη προσωπικού.

Απολύει συναδέλφους που χρόνια δούλευαν με καθεστώς ομηρίας – συμβάσεων ορισμένου χρόνου, χωρίς άλλο κριτήριο παρά μόνον τη διασφάλιση των υπέρογκων κερδών. Κέρδη που θέλει να τα διασφαλίσει με απαλλαγή της από  εργαζόμενους  με πολύχρονη προϋπηρεσία και αντικατάσταση τους με νέους «φθηνότερους» εργαζόμενους, μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, με εργασιακά δικαιώματα  κουτσουρεμένα, με μισθούς που δεν μας επιτρέπουν να βγάλουμε τον μήνα.

Αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας για το μέλλον.

Μεγαλύτερα κέρδη, με λιγότερο κόστος…όλα βαρύ φορτίο στην πλάτη του εργαζόμενου!!

Προ ημερών έφθασε σε σημείο να απολύσει συναδέλφισσα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, που εργάζεται πολλά χρόνια στο ξενοδοχείο.  Παράλληλα απολύει νέους εργαζόμενους πριν κλείσουν ένα έτος προϋπηρεσία, χωρίς ουσιαστική αιτιολογία, για να «γλιτώσει» μέχρι και την καταβολή της πενιχρής αποζημίωσης.

Το συμπέρασμα είναι ένα: ξεζούμισαν όσους μπορούσαν στην περίοδο αιχμής (μάλιστα παραπονιόντουσαν διότι δεν έβρισκαν περισσότερους για ξεζούμισμα) και τώρα απολύουν χωρίς να τους καίγεται καρφί για την επιβίωση μας.

Αποτέλεσμα,  η δουλειά να βγει  με λίγους, με εντατικοποίηση, με δουλειά χωρίς ρεπό, επιπλέον ώρες εργασίας, με εξαντλητική κούραση και το βασικότερο με μικρότερο κόστος για τον όμιλο.

Το 2022, χρονιά εφάμιλλη του 2019 σε αφίξεις και κέρδη ίσως μεγαλύτερα, δεν σταματάει η λαιμαργία τους για μεγιστοποίηση των κερδών τους. Η επιλογή των εκλεγμένων συνδικαλιστών στη πλειοψηφία της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου,  να συμβιβάζονται με τα συμφέροντα του ομίλου, στην ουσία διευκολύνει τις απολύσεις και οδηγεί σε ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Συνάδελφοι/σες, το ίδιο έργο παίζεται κάθε χρόνο σε επαναλήψεις. Το τέλος θα έρθει μόνο αν  εμείς οι ίδιοι πάρουμε την απόφαση, οργανωμένοι στο Συνδικάτο, αποφασιστικά και δυναμικά να τους αντιμετωπίσουμε χωρίς να περιμένουμε «σωτήρες».

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ