Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη και εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή στο GRAND RESORT LAGONISSI!

FacebookTwitterGoogle+Share

Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση του μέλους της Διοίκησης του Παραρτήματος Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου μας και πρώην προέδρου και μέλους του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, στην οποία προχώρησε τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη η εργοδοσία.

Πρόκειται για μια ακόμη απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διασφάλισαν οι εργοδότες από όλες τις κυβερνήσεις προκειμένου να απαλλαγούν από τους «ανεπιθύμητους» συνδικαλιστές.

Η απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Ρίγγα είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος εναντιώθηκε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του ξενοδοχείου, στην παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας για την κατανομή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων και την παράνομη παρακράτηση τους.

Με την κίνηση αυτή η εργοδοσία επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συνέχιση του αγώνα που δίνουμε όλο το καλοκαίρι για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία με ικανοποιητικούς όρους, ενάντια στην εντατικοποίηση και την πολυαπασχόληση.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόλυση προκαλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με τη γνωστή πια «καραμέλα» των εργοδοτών ότι δε βρίσκουν προσωπικό,  και παρόλα αυτά προχωρούν στις απολύσεις έμπειρων εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή του συναδέλφου μας στη δουλειά!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ξενοδοχείο να συμμετέχουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο 13.00 με 17.00 και στη Γενική Συνέλευση στις 14.00 στο ξενοδοχείο Novotel. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς,  5θημερο- 8ωρο.