Σωματείο Νοβοτελ για τον αγώνα των συναδέλφων μας στο ξενοδοχείο Hilton : Κανένας μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς των εργοδοτών!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ NOVOTEL

 

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Novotel εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους του Hilton, που σαν να μην είχαν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, τις επιπτώσεις της πανδημίας και το συρρικνωμένο οικογενειακό εισόδημα, έρχονται αντιμέτωποι και με τον ωμό εκβιασμό να μείνουν άνεργοι, επειδή η εταιρεία στην οποία εργάζονται, αποφάσισε να κλείσει το ξενοδοχείο για ανακαίνιση.

Θα θέλαμε πολύ να αναλογιστεί όλη η κοινωνία και οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας, για μία ακόμη φορά, ποιόν θα ωφελήσουν αυτές οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις, για τις οποίες κοκορεύονται στην χώρα μας οι επιχειρηματικοί κύκλοι και η κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς και ολόκληρο το μηντιακό οικοδόμημα που τους στηρίζει.

Απ’ ό,τι βλέπουμε, εμείς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα απ’ αυτές τις επενδύσεις. Φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, μειωμένους μισθούς, κουτσουρεμένα δικαιώματα, μισή δουλειά και μισή ζωή. Αυτά μας ετοιμάζουν και έχουν ήδη αρχίσει να μας τα σερβίρουν.

Ο ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας του Hilton δεν πρέπει να περάσει. Οι συνάδελφοί μας πρέπει να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους και για την περίοδο που θα είναι κλειστό το ξενοδοχείο, αλλά και για τη μελλοντική επαναλειτουργία του, να εξασφαλιστεί ότι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους με τις ίδιες συμβάσεις και τα ίδια δικαιώματα.

Το παράδειγμα του Hilton μας αγγίζει όλες και όλους. Σήμερα είναι αυτοί που δέχονται την ωμή επίθεση με πρόσχημα την ανακαίνιση, αύριο θα είμαστε εμείς, σε όποιο ξενοδοχείο κι αν δουλεύουμε. Πρέπει να οπλιστούμε με θάρρος, να ορθώσουμε ανάστημα και να απαιτήσουμε! Οι συνάδελφοί μας στο Hilton να επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους με την επαναλειτουργία του και μέχρι τότε να τους εξασφαλιστούν τα προς το ζην όπως οι ίδιοι τα διεκδικούν, γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους! Καμία θέση εργασίας λιγότερη, κανένα εργασιακό δικαίωμα στο καλάθι των αχρήστων, κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς των εργοδοτών!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

Βαγγέλης Παπαγιάννης                                                        Γεωργία Ζώγκου