Δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ

FacebookTwitterGoogle+Share

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΛΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 46

11521 ΑΘΗΝΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΧΙΛΤΟΝ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Σας κοινοποιούμε απόσπασμα των αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» να προχωρήσει ουσιαστικά σε ομαδικές απολύσεις εξαγοράζοντας την συναίνεση την συναίνεση των εργαζομένων στην οριστική απόλυση τους . Σημειώνεται ότι η   «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» του ομίλου ΤΕΜΕΣ , συμφερόντων Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου , ουδέποτε διαπραγματεύτηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου ως όφειλε αντιθέτως υπό μορφή τελεσιγράφου   έδωσε 2  επιλογές στους εργαζόμενους  οι οποίες έχουν ως κοινή συνισταμένη την απόλυση χωρίς να διασφαλίζονται πουθενά οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα των 350 ανθρώπων που εργάζονται στο ξενοδοχείο ,  για το διάστημα που το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης αλλά και μετά όταν θα επαναλειτουργήσει . 

«Στην Αθήνα σήμερα 14 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00  εντός του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ (Βας. Σοφίας 46) Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μελών του Σωματείου εργαζομένων ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ  με θέματα :

1.      Απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας απο τις 10 πμ – έως τις 2 μ.μ την  Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 με τα εξής αιτήματα

·                    Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με την εκλεγμένη διαπραγματευτική επιτροπή  που αποφάσισε ομόφωνα η σημερινή Γενική Συνέλευση. Η οποία θα ξεκινήσει Διαπραγμάτευση με την ΙΟΝΙΚΗ σε σχέση με το κλείσιμο και την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

·                    Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά ώστε αν οι εργαζόμενοι το επιθυμούν να διατηρήσουν την παρούσα σχέση εργασίας τους και να συνεχίσουν την δουλειά τους μόλις ανοίξει το ξενοδοχείο.

2.      Απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 π.μ εως 16.00 μ.μ, και κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.