Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού εργασίας για τον ΕΦΚΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια του Υπουργού Εργασίας σήμερα σάλπισε νέο κύμα μέτρων που θα στοχεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων σε Ασφάλιση, Υγεία, επιδόματα και σύνταξη.

Ο Υπουργός Χατζηδάκης, με τον πρόσφατο νόμο του οποίου οι χώροι δουλειάς γίνονται σύγχρονες γαλέρες με έναν νεκρό εργάτη ανα 3 μέρες, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να προχωρήσει σε «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιεί τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διαχρονική πολιτική των Κυβερνήσεων υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών, συνταξιοδοτήσεων, απολύσεων και μη αντικατάστασης του προσωπικού, μαζί με την επίθεση στους μισθούς και τα κοινωνικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων που έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες αυτές σε τραγική κατάσταση.

Παρουσιάζουν τα προβλήματα που η ίδια η πολιτική τους δημιούργησε, ως αιτία κλιμάκωσης της ιδιωτικοποίησης και με όρους «αγοράς» λειτουργίας υπηρεσιών με κοινωνικό χαρακτήρα. Αυτές οι κατευθύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, με το κλείσιμο και τις προσλήψεις διοικήσεων-μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία έχουν οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία. Τώρα θέλουν να εφαρμόσουν τα αντίστοιχα μέτρα και στις δομές ασφάλισης, στον ΕΦΚΑ.

Η κυβέρνηση καταλογίζει ευθύνες στους εργαζόμενους των ταμείων, τους τρομοκρατεί με επιβολές ποινών και κυρώσεων, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την άθλια διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής να καθυστερούν τις συντάξεις κύριες, επικουρικές και το ΕΦΑΠΑΞ.

Οι διακηρύξεις τους περί αναβάθμισης υπηρεσιών, ταχύτερη έκδοση συντάξεων κτλ είναι υποκριτικές, αφού δεν λύνουν τα βασικά προβλήματα με πρόσληψη προσωπικού, αύξηση των πετσοκομμένων συντάξεων και παροχών.

Θέλουν υπηρεσίες για τους λίγους, που τόσα χρόνια κερδίζουν από την δουλειά των πολλών. Και οι πολλοί να επιβιώνουν στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας με την λογική «ότι πληρώνεις παίρνεις».

Τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της νέας επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση.